Έρχονται τα “χρυσά” απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ!

27 Φεβρουαρίου 201422:16

Νυστέρι στο δημόσιο αλλά όχι δωρεάν προγραμματίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά τις αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Ο ίδιος δήλωσε ότι στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει άμεσα θα δώσει το δικαίωμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς, στα πρότυπα των απογευματινών ιατρείων, να κάνουν χειρουργεία τις απογευματινές ώρες κατά τις οποίες όμως θα πληρώνουν οι ασθενείς.

Και το ζήτημα είναι ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα γίνονται κατά προτεραιότητα και σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, με συνέπεια όμως να υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν ασθενείς δύο ταχυτήτων, οι έχοντες που θα χειρουργούνται πρώτοι και οι μη έχοντες που θα περιμένουν στη λίστα για τα πρωινά δωρεάν χειρουργεία.

Μάλιστα σκοπεύει να κάνει ελκυστικές τις τιμές ώστε να προσελκύσει ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τους πελάτες τους.

Κατά τα άλλα το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και αναλυτικά το θέμα των συμπράξεων μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την κινητικότητα των οδηγών, την ανακατανομή των κλινών με βάση τις ανάγκες αλλά και την αλλαγή χρήσης ορισμένων νοσοκομείων της περιφέρειας.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις ανακοινώσεις του κ.Γεωργιάδη στον ογκολογικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι θα προστεθούν σύντομα 50 κρεβάτια

Πηγή : iatropedia.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr