Ένα κακό αστείο. Του Σπύρου Σεραφείμ

4 Ιουνίου 201316:40

Ναι, είναι αλήθεια και καθόλου ανέκδοτο: Και η Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόταση Νόμου για την πάταξη του ρατσισμού. Μόνο κατά των Ελλήνων, όμως. Στην πρόταση -που εστιάζει στο φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης και στη διαφύλαξη της εθνικής μνήμης- περιγράφονται οι νομικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την πάταξη της εγκληματικότητας από μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα. Παράλληλα, περιέχει και μέτρα προκειμένου «…να παταχθούν οι υβριστές της ελληνικής Ιστορίας».

Υπάρχει και σχετική αιτιολόγηση που κινείται στη γνωστή βάση απόψεων του εν λόγω μορφώματος – και δεν αποτελεί καμία έκπληξη: «Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε: ο μοναδικός ρατσισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων…Δεν είναι τυχαίο πως μέσα στο γενικό «αντιρατσιστικό» κλίμα εμφανίστηκε πάλι η αλήστου μνήμης Ρεπούση, για να αμφισβητήσει ακόμη και τον χορό του Ζαλόγγου.»

H πρόταση νόμου της Χρυσής Αυγής φέρει τον εύγλωττο τίτλο: «Αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας λόγω λαθρομετανάστευσης και τη διαφύλαξη της εθνικής μνήμης». Η παράνομη μετανάστευση κατά αυτούς «έχει, μάλιστα, αποκτήσει έναν ξεκάθαρο χαρακτήρα ασύμμετρης απειλής…πρόκειται για καθοδηγούμενη εισβολή στα πλαίσια ενός ακήρυκτου πολέμου, που απειλεί να καταλύσει την εθνική μας κυριαρχία. Όποιος, ευρισκόμενος παράνομα στο ελληνικό έδαφος ή έχοντας εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις (ασχέτως εάν μεταγενέστερα απέκτησε με οποιονδήποτε τρόπο καθεστώς νόμιμης παραμονής), τελέσει με δόλο πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, τιμωρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την πράξη με κάθειρξη. Σε περίπτωση που διαπράξει κακούργημα, τιμωρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την πράξη με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών».

Για τη διαφύλαξη της εθνικής μνήμης, στην ίδια πρόταση νόμου, προτείνουν «…όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του Τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας σε βάρος Ελλήνων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή δέκα έως είκοσι χιλιάδων (10.000-20.000) ευρώ».

Είναι προφανές ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο της Χρυσής Αυγής είναι εστιασμένο σε όλα όσα «διακηρύττουν» εσχάτως και με κάθε πρόδηλο τρόπο. Το λέγαμε εκείνες τις ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα ως ανέκδοτο, αλλά έγινε πραγματικότητα: «Αν είχαν χιούμορ στη Χρυσή Αυγή, θα έπρεπε να καταθέσουν κι εκείνοι ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».
Τελικά, είναι γεγονός. Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόταση νόμου για την πάταξη του ρατσισμού -κατά των Ελλήνων, όμως- αλλά με αυτό το ανέκδοτο κανείς μας δεν γέλασε. Οι ακραίες θέσεις τους -που είναι, πια, γνωστές- δεν συμπυκνώνονται, πλέον, σε κάποιο ερασιτεχνικό βίντεο στο youtube, αλλά έχουν κατατεθεί ως επίσημη πρόταση, ως σχέδιο νόμου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, στον ναό της Δημοκρατίας.
Κι αυτό, πλέον, κατέστη εξαιρετικά σοβαρό…
πηγή: www.protagon.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr