emprismos_kabala_dimotiki_astynomia

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό: Αντάρκτικο πόλης σε Καβάλα – Ξάνθη;

16 Ιανουαρίου 201101:12

emprismos_kabala_dimotiki_astynomiaΗ δημοτική αρχή της Καβάλας και η Δημοτική Αστυνομία καθώς και το γενικότερο ζήτημα της καταστολής στη γειτονική πόλη, αποτελεί το –πρωτότυπο- αντικείμενο της προκήρυξης με την οποία η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Εμπρηστές με συνείδηση» αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμπρησμό σε δύο οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας Καβάλας, την περασμένη Δευτέρα.

Η οργάνωση παρεμβαίνει ανοιχτά σε ζητήματα που απασχολούν την πόλη της Καβάλας και καταφέρεται εναντίον του Δημάρχου Κωστή Σημιτσή, των ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας και της δράσης τους καθώς επίσης και εναντίον των αστυνομικών αρχών. Η προκήρυξη της οργάνωσης αναρτήθηκε στο Indymedia την Παρασκευή και έχει προκαλέσει εντύπωση.

Έντονη παρουσία στην περιοχή

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα του XanthiPress.gr  προκύπτει ότι ανάλογη δομή, φρασεολογία αλλά και περιεχόμενο – με αναφορές σε τοπικούς πολιτικούς παράγοντες – είχε η προκήρυξη που είχε αναρτηθεί στις 9 Ιουλίου και πάλι στο Indymedia. Τότε η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αναρχικοί της πράξης» είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στη Citybank της Καβάλας.

Γεγονός είναι ότι στη γειτονική πόλη, όπως συχνά και στην Ξάνθη, εκδηλώνονται χτυπήματα που παραπέμπουν σε αρκετά οργανωμένη δράση αντάρτικού πόλης. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η οργάνωση που αναλαμβάνει την ευθύνη επιχειρεί να πάρει θέση για τοπικά ζητήματα, όπως έχει συμβεί και στην Ξάνθη με τις διαδοχικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα τον Απρίλιο 2009 καθώς και στο αυτοκίνητο του Δημάρχου το Νοέμβριο του 2009.

Η προκήρυξη

“Για  ποιο λόγο χτυπήσαμε τα οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας της Καβάλας…
Ποιος έιναι ο σκοπός της Δ.Α.?
Να εισπράττει προστίματα  , να ελέγχει τους πλανόδιους μικροπωλητές και να κατάσχει το μικρο-εμπόρευμα τους, μιας και αυτοί θεωρούνται απειλή για την τοπική αγορά και όχι οι τράπεζες και η κυβέρνηση!

(Σύμφωνα με τα λεγόμενα των νέο-εθνικιστών / παρακρατικών της πόλης μας, που μας παραπέμπουν με κείμενο τους στους δοσίλογους της Δ.Α. όταν υπάρχουν μικροπωλητές στον δρόμο…)

Να «ρίχνει» προστίματα σε μαγαζάτορες με την ευλογία του αντικαπνιστικού νόμου, να πλασάρεται σαν μια νέα μορφή αστυνόμευσης μέσα στην πόλη με τις κακόγουστες μιλιταριστικές στολές της.

Απλά δεν τους ανεχόμαστε και κανένας δεν χαίρεται όταν τους πληρώνει!

Όσο για τον κύριο Σημιτζή ας ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις του και να σταματήσει να μας απειλεί, έτσι δεν πρόκειται να κερδίσει το χαμένο κύρος του, υπάρχει και ένα διαλυμένο κολυμβητήριο που τον περιμένει να το διαχειριστεί…

Επίσης για την «επίλεκτη» ομάδα των αη-ΔΙ.Α.Σ. ,που το μόνο που κάνουν είναι να φυλάνε τους μεγαλονταβάδες τραπεζίτες και να τραμπουκίζουν νεολαίους, τους θυμίζουμε ότι εδώ δεν είναι Αθήνα και θα τα πούμε σύντομα και με αυτούς , εξάλλου έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί τους , εις μνήμην του μικρού κοριτσιού που δολοφονήθηκε στο Μενίδι από μέλος της συμμορίας τους.

Τα ξημερώματα της  Δευτέρας  3/01/2011 προσεγγίσαμε το χώρο του δημαρχείου και τοποθετήσαμε τον εμπρηστικό μηχανισμό στο χώρο στάθμευσης των οχημάτων της Δ.Α. Στόχο μας, αποτέλεσαν ΜΟΝΟ οι δεδομένες υλικές ζημιές! (τον οποίο κ στεύσαμε με επιτυχία)

Για το λόγο αυτό ορίσαμε την ώρα και τη μέρα με τις συγκεκριμένες καιρικές  συνθήκες, οι οποίες βοήθησαν στο να μην εξαπλωθεί η φωτιά σε γύρω κτίρια  (μουσείο καπνού… κ.α ) όπως και σε άλλες ιδιωτικές περιουσίες  (σταθμευμένα Ι.Χ). Ενώ ο εμπρηστικός μηχανισμός ήταν παρασκευασμένος  με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση, το να μην διακινδυνεύσουν  ανθρώπινες ζωές.

Φυσικά τα «τσακάλια» της τοπικής αστυνομίας, δεν θα μάθουν ποτέ πως πυροδοτήθηκε η εμπρηστική πατέντα μας, μάλλον τους χρειάζονται και άλλα σεμινάρια από τα κεντρικά!

Τέλος στέλνουμε και μείς με τη σειρά μας το επιθετικό μας σινιάλο στις ελληνικές αρχές και ένα χαιρετισμό αλληλεγγύης στους αιχμαλώτους του νέου αντάρτικου πόλης , ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της επαναστατικής οργάνωσης Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, για αλληλεγγύη στους φυλακισμένους αντάρτες της, στους επαναστάτες  και τα άτομα που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση, εν όψει  της δίκης   στις 17 Ιανουαρίου 2011.

Αφιερώνουμε το χτύπημα στους φυλακισμένους/διωκόμενους αγωνιστές, των οποίων  ο αριθμός έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα, καταδεικνύοντας έτσι τις έκδηλες προθέσεις της εξουσίας απέναντι στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, σε μια περίοδο κοινωνικού αναβρασμού. Γεγονός, το οποίο, όχι μόνο δεν μας τρομάζει, αλλά αντιθέτως μας εξαγριώνει.

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ –Λ.ΦΟΥΝΤΑ , Α.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ- Κ. ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ  –

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ! “

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ Χ.Υ.Τ.Α ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ!

Οι δίκες θα γίνουν του κράτους καταδίκες

ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr