Το ελληνικό real estate ακτινογραφούν οι Financial Times

4 Σεπτεμβρίου 201315:00

Το ακανθώδες ζήτημα της άρσης του «παγώματος» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας πραγματεύονται οι Financial Times, αναφερόμενοι στα «συν» και τα «κατά» της επικείμενης απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.Πραγματοποιώντας μία ανασκόπηση της ελληνικής «φούσκας» ακινήτων, η εφημερίδα υπογραμμίζει πως «η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ συνετέλεσε στη ραγδαία πτώση των επιτοκίων δανεισμού και έτσι, η αγορά ενός διαμερίσματος κοντά στη θάλασσα κατέστη εφικτή για την ελληνική μεσαία τάξη».

«Αλλά η έλευση της κρίσης», προσθέτει, «άφησε πλήθος κτιρίων ημιτελή, με τους κατασκευαστές να χρεοκοπούν και τους ιδιοκτήτες να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις».

Όπως γνωστοποιούν οι Financial Times, η απαγόρευση των πλειστηριασμών για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αξίας κάτω των 200 χιλ. ευρώ, αναμένεται να εκλείψει τον Δεκέμβριο.

«Οι διεθνείς πιστωτές πιέζουν τον εύθραυστο κυβερνητικό σχηματισμό να επιτρέψει στις τράπεζες να δημοπρατήσει τα κατασχεθέντα σπίτια» υπογραμμίζει η οικονομική εφημερίδα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, οι μισοί βουλευτές απειλούν με καταψήφιση την άρση του «παγώματος» γεγονός που ενέχει τον κίνδυνο κατάρρευσης της κυβέρνησης, η οποία αναζητά ένα συμβιβασμό που θα προστατεύσει τους αδύναμους πιστωτές και θα πείσει τους «έχοντες» να… πληρώσουν.

«Το 30% των δανειστών, διαθέτουν χρήματα, αλλά δεν επιλέγουν να πληρώσουν» αναφέρει Έλληνας τραπεζίτης, μιλώντας στους Financial Times.

«Οι διαδικασίες εντοπισμού των εχόντων και κατεχόντων πρέπει να υλοποιηθούν τάχιστα, χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες τραπεζικές πληροφορίες» προσθέτει ο ίδιος.

Πηγή : fpress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr