Οι Έλληνες οδηγοί είναι αγενείς και δεν το κρύβουν

13 Φεβρουαρίου 201505:56

Πρωταθλητές στην αγένεια είναι οι Έλληνες οδηγοί, καθώς σε ποσοστό 74% παραδέχονται πως συμπεριφέρονται αγενώς εν ώρα οδήγησης, με συνηθέστερη συμπεριφορά την εξύβριση άλλων οδηγών.

Αναλογικά, το 56% των Ευρωπαίων οδηγών αναγνωρίζει πως συμπεριφέρεται αγενώς «τουλάχιστον κατά καιρούς».

Τα παραπάνω είναι ευρήματα έρευνας του ινστιτούτου Ipsos,  στο πλαίσο της οποίας ερωτήθηκαν μέσω Ίντερνετ 10.000 Ευρωπαίοι σε 10 χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία,Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα και Πολωνία) για τη συμπεριφορά τους στο τιμόνι.

Ως τη χώρα με «τους πιο ανεύθυνους οδηγούς» οι ερωτηθέντες υποδεικνύουν την Ιταλία (31%), κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι οι Ιταλοί σε ποσοστό 58%. Οι Έλληνες, πάντως έχουν και εδώ καλό… πλασάρισμα, αφού έρχονται στη δεύτερη θέση με 20%.

Ερωτηθέντες σχετικά με τη χώρα στην οποία οι οδηγοί είναι οι πιο υπεύθυνοι, οι Ευρωπαίοι κατέταξαν στην πρώτη θέση τη Σουηδία (37%), την οποία ακολουθούν η Γερμανία (27%), η Βρετανία και η Ολλανδία (11%).

Τέλος, το 45% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι είναι δύσκολο να μειωθεί πολύ ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται σε τροχαία, καθώς «οι δρόμοι είναι οπωσδήποτε επικίνδυνοι».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr