Ελεύθερη η μετατροπή αυτοκινήτων με πετρέλαιο σε φυσικό αέριο

23 Ιανουαρίου 201520:05

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απελευθερώθηκε η δυνατότητα μετατροπής αυτοκινήτων χρησιμοποιούν ως καύση το πετρέλαιο, ώστε να κινούνται και με φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως υπεγράφη σχετική απόφαση του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, με την οποία καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις των μετατροπών αυτών. Τα παραπάνω θα έχουν ως αποτέλεσμα την επέκταση της δυνατότητας χρήσης του εν λόγω καυσίμου, σε βαρέα οχήματα, φορτηγά και λεωφορεία .

«Μετά την θεσμοθέτηση της δυνατότητας μετατροπής αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ως καύσιμο την βενζίνη σε φυσικό αέριο και την δυνατότητα ίδρυσης πρατηρίων φυσικού αερίου, με την παραπάνω απόφασή μας ολοκληρώσαμε την εισαγωγή του φυσικού αερίου στην κίνηση των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών. Με την ρύθμιση αυτή εξασφαλίζουμε την δυνατότητα φθηνότερων μετακινήσεων με αποτέλεσμα την μείωση κόστους των επιχειρήσεων αλλά και την χρήση καυσίμου φιλικότερου προς το περιβάλλον» δήλωσε ο Υφυπουργός.

http://www.newsauto.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr