Υποχώρησε γέφυρα τρένου και εκτροχιάστηκε τρένο κοντά στο Σούνιο Ξάνθης

30 Νοεμβρίου 201208:26

treno 1Άγιο είχαν οι 110 επιβάτες της αμαξοστοιχίας intercity 91 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αθήνα.

Το τρένο, περνούσε στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής πάνω από γέφυρα ρέματος, στο ύψος των διοδίων Αμαξάδων, όταν αυτή υποχώρησε από το νερό με αποτέλεσμα δύο βαγόνια να πέσουν στο κενό και να εκτροχιαστεί η αμαξοστοιχία.

Το ατύχημα ήταν ιδιαίτερα σοβαρό αλλά η αμαξοστοιχία διατηρήθηκε σε κανονική θέση, με αποτέλεσμα, να μην πάθουν κάτι οι 110 επιβάτες, φοιτητές στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Όπως αναφέρουν, αρκετά αντικείμενα μετακινήθηκαν στα βαγόνια αλλά βγήκαν σώοι από το τρένο.

Επί τόπου έφτασαν άνδρες της ΕΜΑΚ, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, Αστυνομία και εθελοντές από τους γύρω οικισμούς. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Περιφέρεια που έστειλε λεωφορεία για τη μετακίνηση των επιβατών.

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής ΑΜΘ, Ταξίαρχος Π. Ντικούδης, «οι επιβάτες είχαν άγιο» καθώς επρόκειτο για πολύ σοβαρό εκτροχιασμό. Συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν να ανασύρουν τα βαγόνια και να απελευθερώσουν τη γραμμή. Μέχρι τότε, τα δρομολόγια θα εξυπηρετούνται με λεωφορεία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr