Ε.Ο.Σ Ξάνθης: Γιορτή των Μονοπατιών

5 Απριλίου 201721:04

Αγαπητοί μας φίλοι,

έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη, από τις λίγες στην Ελλάδα, με ένα τόσο όμορφο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον γύρω της και με μικρές αλλά όμορφες βουνοκορφές τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, η ύπαρξη αρκετών μονοπατιών που ξεκινούν από την πόλη δίνει την ευκαιρία για δραστηριότητες  σ’ αυτό το περιβάλλον χωρίς να χρειάζεται μετακίνηση με αυτοκίνητο.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης σας προσκαλεί την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 και ώρα 10.00 σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας, στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου στο Σαμακώβ,  σε μια γιορτή της άσκησης και της φύσης. Ελάτε να εγκαινιάσετε και να γνωρίσετε μαζί μας το Δίκτυο Περιαστικών Μονοπατιών της Ξάνθης. Ένα δίκτυο μονοπατιών, συνολικού μήκους 38 περίπου χιλιομέτρων, γύρω από την πόλη μας με καταπληκτικές διαδρομές, διαφόρων αποστάσεων και βαθμών δυσκολίας, οργανωμένο, με ενιαία σήμανση. Περιλαμβάνει μονοπάτια στην περιοχή των μοναστηριών, του Αυγού και του Μακαρίου και δημιουργήθηκε από τον ΕΟΣ την τελευταία τριετία με το συνδυασμό παλιών και ιστορικών μονοπατιών με διαδρομές που ανοίχτηκαν από φίλους της ορεινής ποδηλασίας,  αλλά και μερικών νέων πρόσφατα ανοιγμένων , ώστε να ενοποιηθεί το δίκτυο. Η σήμανση και η χαρτογράφησή τους έγιναν έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται εύκολα από κάθε κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης. Οι χρήστες των μονοπατιών έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής συνδυάζοντας τη διάθεση για άσκηση με την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον.

 

Φορέστε λοιπόν κατάλληλα παπούτσια, πάρτε το σακίδιό σας κι ελάτε μόνοι σας, με την οικογένεια ή με φίλους! Μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις διαφορετικές διαδρομές πεζοπορίας που θα πραγματοποιηθούν, ανάλογα με τις δυνατότητές σας. Υπεύθυνος για κάθε διαδρομή  θα είναι μέλος  του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.

Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διαδρομές πεζοπορίας:

Μήκος διαδρομής: 4 χλμ.  Υψομετρική διαφορά: 215 μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  1 ώρα  

 

Μήκος διαδρομής: 7 χλμ.  Υψομετρική διαφορά: 390 μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  2 ώρες

 

Μήκος διαδρομής: 8 χλμ.  Υψομετρική διαφορά: 490 μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  3 ώρες

 

Μήκος διαδρομής: 11 χλμ.  Υψομετρική διαφορά: 365 μ. (με συνολική ανάβαση 550 μ.) Εκτιμώμενος χρόνος:  4 ώρες

 

Μήκος διαδρομής: 15 χλμ.  Υψομετρική διαφορά: 595 μ. (με συνολική ανάβαση 1030 μ.) Εκτιμώμενος χρόνος:  5 ώρες

 

 

Μπορείτε βέβαια ,απλά, να πάρετε το νέο χάρτη με τα μονοπάτια του δικτύου που θα μοιραστεί από τον ΕΟΣ και να περπατήσετε ή να τρέξετε μόνοι σας τις διαδρομές που σας ενδιαφέρουν.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιάννης Χαραλαμπίδης  6972003910 και Μαρία Καραογλάνη 6987216993

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr