08-9274710572483

Δύο “ρομποτάκια” στην υπηρεσία του περιβάλλοντος

9 Νοεμβρίου 201123:37

08-9274710572483Ένα ελικοπτεράκι και μία τηλεκατευθυνόμενη πλάβα (λήμνια βάρκα), που κατασκευάσθηκε από Έλληνα μοντελιστή, έχουν «επιστρατευθεί» για περιβαλλοντικές μετρήσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

Το ρομποτικό ελικόπτερο του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος έχει ήδη πραγματοποιήσει πτήσεις πάνω από υγροβιότοπους, φωτογραφίζοντας την υπάρχουσα κατάσταση και συλλέγοντας πολύτιμες φωτογραφίες, ενώ η τηλεκατευθυνόμενη βάρκα έχει κάνει πολλαπλές δειγματοληψίες στο Δέλτα του Αξιού.

«Πρόκειται για δύο σημαντικά εργαλεία περιβαλλοντικής παρακολούθησης», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής γεωπονίας του ΑΠΘ Σταύρος Βουγιούκας, με αφορμή τη συμμετοχή του στο διεθνές συνέδριο, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Θαλάσσιοι Πόροι: εργαλεία για την εκτίμηση της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής, λήψη αποφάσεων και διαχείριση», που διοργανώνει το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου, το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ. 

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο προώθησης της διεπιστημονικής συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και πανεπιστημίων του εξωτερικού, σε θέματα που αφορούν την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων μέτρων αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις παράκτιες περιοχές, καθώς και των αντίστοιχων οικονομικών συνεπειών

Πηγή: www.amna.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr