Διορία μέχρι τέλη Φεβρουαρίου για τους οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων

18 Φεβρουαρίου 201610:00

Περιθώριο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου έχουν οι οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, ώστε να αποφύγουν τα πρόστιμα και τις κυρώσεις.

Ήδη σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, παρατηρείται κινητικότητα στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, με αύξηση έως και 10%, καθώς η Τροχαία έχει αυξήσει τους ελέγχους και η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει ολοκληρώσει τη διασταύρωση στοιχείων με στόχο μέχρι το τέλος του μήνα να αποσταλούν τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια.

Σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί με ανασφάλιστο όχημα, ο οδηγός χάνει την άδεια οδήγησης και τις πινακίδες για έξι μήνες.

Σε περίπτωση ατυχήματος, προβλέπεται η αφαίρεση πινακίδων άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια ή για τρία σε περίπτωση υποτροπής.

Επιπλέον, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Η άδεια ικανότητας οδηγού μπορεί να επιστραφεί στον οδηγό πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoneygr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr