Διεθνής αναγνώριση και συνεργασία της ΕΚΤ με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ

18 Φεβρουαρίου 201620:30

Διεθνούς αναγνώρισης τυγχάνει έρευνα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ που τυγχάνει πλέον διεθνούς αναγνώρισης:

Μετά την επίσκεψή των Αν. Καθηγητών Θεόφιλου Παπαδημητρίου και Περικλή Γκόγκα  μετά από πρόσκληση των University of Michigan και Temple Univesrity στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο για να παρουσιάσουν την έρευνά τους, προσκλήθηκαν από 2 διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα External Developments Division και το Macro-Financial Linkages Division.

Όπως αναφέρει ο Π. Γκόγκας, «η επίσκεψη έγινε στις 2 και 3 Φεβρουαρίου και εκεί είχαμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε την έρευνα που κάνουμε στο τμήμα με την ερευνητική μας ομάδα και δημοσιεύεται σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Αυτή περιλαμβάνει τις μεθοδολογίες που αναπτύξαμε στην ερευνητική μας ομάδα και αφορούν:

  • την μέθοδο του T-MDS που την εφαρμόζουμε για τον έλεγχο και εποπτεία του τραπεζικού συστήματος και την πρόληψη κρίσεων από τις Κεντρικές Τράπεζες.
  • την πρόβλεψη χρεοκοπίας τραπεζών μέσω υβριδικών μεθόδων Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) όπου η ακρίβεια πρόβλεψης ξεπερνάει το 95%.»

Οι συμμετέχοντες στην παρουσίαση ήταν εξαιρετικά θετικοί και τέθηκαν οι βάσεις για άμεση συνεργασία μεταξύ της ομάδας του ΔΠΘ και της ΕΚΤ.

EMEF(1) 20160202 US BC Synchronization T-MDS ECB(1) 20160202 Machine Learning(1)

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr