Η διαθεσιμότητα κλείνει τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τους ασθενείς

19 Δεκεμβρίου 201315:30

Το νέο έτος θα βρει όπως όλα δείχνουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με έναν νέο φορέα. Πως θα έρθει η… Δύση του ΕΟΠΥΥ και πως θα …ανατείλει ο νέος φορέας με τις διαθεσιμότητες.

Παρά το διάλογο που ξεκινά με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχίζει ταυτόχρονα τη μετατροπή του Οργανισμού, που περιλαμβάνει σε πρώτη φάση διαθεσιμότητες και προσωρινό λουκέτο στα πολυιατρεία.

Τις επόμενες ημέρες οι 8500 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θα λάβουν τα …χριστουγεννιάτικα φύλλα πορείας τους με τα οποία θα τους ανακοινώνονται οι αλλαγές στις θέσεις τους.
Την ίδια ώρα λόγω της διαθεσιμότητας αυτής και της διαδικασίας εξπρές θα μπει λουκέτο στα πολυιατρεία τα οποία αναμένεται να επαναλειτουργήσουν περί τα τέλη Ιανουαρίου το αργότερο έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα άλλωστε με τους υπολογισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη όλοι θα έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους έως το τέλος Ιανουαρίου οπότε και θα βρούνε βέβαια έναν νέο φορέα ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν αλλάζει καθώς η διαδικασία των αλλαγών προχωρά κανονικά και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς. Οι γιατροί από την άλλη ευελπιστούν στην διελκυστίνδα στην οποία έχουν εμπλακεί με τον κ.Γεωργιάδη να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα για τον κλάδο διεκδικώντας σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον αν προσληφθούν στο ΕΣΥ να είναι με όρους συμβατούς με το επάγγελμα του γιατρού και οι αποδοχές να μοιάζουν με αυτές των νοσοκομειακών γιατρών.

Στα ιδιωτικά ιατρεία μέχρι νεωτέρας

Οι ασθενείς πάντως κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας που θα φέρει τα λουκέτα στα πολυιατρεία θα εξυπηρετούνται δωρεάν στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί από 4000 που είναι σήμερα.

Γι αυτό και εξεδόθη η τροπολογία με την οποία οι συναρμόδιοι υπουργοί μπορούν να ορίσουν τον αριθμό των συμβεβλημένων γιατρών αλλά και τις δωρεάν εξετάσεις που θα μπορούν να παράσχουν στους ασφαλισμένους. Σήμερα οι συμβεβλημένοι γιατροί μπορούν να εξετάζουν μέχρι 200 ασφαλισμένους δωρεάν ενώ ο αριθμός θα αυξηθεί στις 400.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου από iatropedia.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr