«Δεν είσαι σκίτσο, πες όχι στην ανορεξία»

21 Απριλίου 201316:00

Μια καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των κοριτσιώνΟι γυναίκες, πολύ περισσότερο τα μοντέλα, δεν πρέπει να προσπαθούν να μοιάζουν με τα εξαιρετικά λεπτά σκίτσα των σχεδιαστών μόδας.Αυτό είναι το μήνυμα πίσω από την ισχυρή εκστρατεία από τη Model Star, ένα πρακτορείο μοντέλων με βάση τη Βραζιλία.
Το πρακτορείο κυκλοφόρησε μία σοκαριστική καμπάνια ενάντια στις διατροφικές διαταραχές.

anorexia-skitso-2

Στις φωτογραφίες βλέπουμε, στην αριστερή θέση ένα επαγγελματικό σκίτσο, με τις αναλογίες τις οποίες συνήθως σχεδιάζουν οι fashion designers, ενώ δεξιά στέκεται μία πραγματική γυναίκα, με τις ίδιες ακριβώς αναλογίες, που η εικόνα της έχει υποστεί photoshop.

Η διαφήμιση παροτρύνει τις γυναίκες να πούνε: «Όχι στην ανορεξία.»

anorexia-skitso-3

«Στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα… Είναι μια κυριολεκτική απεικόνιση πως η βιομηχανία της μόδας ορίζει τις προδιαγραφές», σχολίασε η Liz Osborne-Leavell, η οποία εργάζεται στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Epicuren.

Οι επικριτές λένε ότι οι διαφημίσεις αυτές δεν αρκούν! Τα πρακτορεία, όπως το Model Star πρέπει να περάσει το μήνυμα στην πράξη επιλέγοντας μοντέλα με φυσιολογικό βάρος.

Υπολογίζεται ότι 8 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν διατροφικές διαταραχές, εκ των οποίων επτά εκατομμύρια είναι γυναίκες και ένα εκατομμύριο είναι άνδρες.

Το Ισραήλ έχει περάσει νόμο που απαγορεύει στα μοντέλα να έχουν ΔΜΣ (δείκτης μάζας σώματος) κάτω από 18,5.

Πηγή : newsitamea.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr