koutouphs

Δεν φταίει το μνημόνιο. Του Θαλή Κουτούπη

24 Ιουλίου 201220:06

koutouphs«Το μνημόνιο δεν είναι το αίτιο, αλλά το αποτέλεσμα της κρίσης», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας, κ. Ι. Στουρνάρας. Σε έντεκα λέξεις ολόκληρο το ελληνικό δράμα, γραμμένο και σκηνοθετημένο από το πολιτικό κατεστημένο, που αφ’ ενός επί τρεις δεκαετίες οικοδομούσε την κρίση και αφ’ ετέρου, όταν αποδείχθηκε ανίκανο να τη διαχειριστεί, φόρτωσε όλες τις εγκληματικές διαχρονικές ευθύνες του στους ξένους, στην Τρόικα και στο Μνημόνιο.

Δεν είναι άμοιροι ευθυνών τα τρία τελευταία χρόνια και οι ξένοι, αλλά αν εμείς είχαμε εφαρμόσει πιστά ακόμη κι αυτό το «κακό» Μνημόνιο, αν δεν είχαμε σωθεί, θα είχαμε τουλάχιστον περιορίσει δραστικά τον κίνδυνο της πλήρους καταστροφής!

Ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα είναι το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα οδήγησε παραπλανητικά τον λαό σ’ ένα κοινωνικό εμφύλιο, με άξονα το Μνημόνιο. Κι αν γίνει σήμερα μια έρευνα κοινής γνώμης, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα αποδειχθεί πως ούτε το 5% των ελλήνων το έχει διαβάσει, ανάμεσά τους και πολλοί πολιτικοί, που το ψήφισαν ή το καταψήφισαν!

Θα είχαμε κάθε δικαίωμα να καταριόμαστε το Μνημόνιο, ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ! Το πολιτικό σύστημα όμως αρκέστηκε και βολεύτηκε με τις «ασπιρίνες» της συνταγής και απέφυγε τις οδυνηρές για τις καρέκλες του αλλά σωτήριες για τον λαό εγχειρήσεις!

 

ΤΟ «ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ»

«Θα είμαστε κάθε στιγμή εδώ και θα δώσουμε μάχη μέσα στη Βουλή και ΚΥΡΙΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ», δήλωσε ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας. Σαφής και προκλητική η αποκάλυψη της αντιπολιτευτικής στρατηγικής του κατ’ ευφημισμό δημοκρατικού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ που, περιφρονώντας ουσιαστικά τη Βουλή, θα την ασκεί στις πλατείες και στους δρόμους, με «επαναστατικό» μοχλό δήθεν «αγανακτημένους». Ένα «παιδί του δρόμου», ο κ. Αλέξης Τσίπρας και –μοίρα κακή- Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σ’ ένα δημοκρατικό κοινοβουλευτικό περιβάλλον,

μέσα στο οποίο μοιάζει να μη βολεύεται καθόλου!

 

ΟΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Ξέρω ότι θα προκαλέσω τη μήνι πολλών προοδευτικάριων, αλλά κάποτε πρέπει να καταρρίψουμε τους μύθους, που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία 70 χρόνια τώρα! Όταν λοιπόν πήρε τον λόγο στη Βουλή, ο Αρχηγός της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», κ. Ι. Μιχαλολιάκος, αποχώρησαν από το Κοινοβούλιο όλα τα κόμματα, εκτός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που απέδειξαν έτσι ΕΜΠΡΑΚΤΑ, ποια κόμματα είναι πραγματικά δημοκρατικά! Τα ίδια κόμματα δεν αποχώρησαν ποτέ, όταν ανεβαίνουν στο κοινοβουλευτικό βήμα

εκπρόσωποι κομμάτων που προκάλεσαν τον εμφύλιο, με στόχο την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικού σταλινικού καθεστώτος στην πατρίδα μας και που με λόγια και έργα παραβιάζουν και σήμερα το Σύνταγμα και τους νόμους και διακηρύσσουν ότι στόχος τους είναι πάλι η κατάλυση του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού καθεστώτος!

Έχω γράψει επανειλημμένα ότι και τα δύο ολοκληρωτικά άκρα είναι το ίδιο απεχθή, απάνθρωπα κι επικίνδυνα. Ας θυμηθούμε όμως, ότι εγχώριοι ναζιστές δεν προκάλεσαν εμφύλιο πόλεμο, ίσως βέβαια επειδή δεν τους δόθηκε η ευκαιρία

και δεν είχαν έξωθεν υποστήριξη, όπως οι κομμουνιστές από το Ανατολικό Μπλοκ! Η αποχώρηση λοιπόν των δήθεν «ευαίσθητων δημοκρατών» από τη Βουλή δεν πρόσβαλε ούτε έπληξε τη  «Χρυσή Αυγή». Έπληξε βάναυσα τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και απέδειξε για άλλη μια φορά τη βαθιά αντιδημοκρατικότητα των αποχωρησάντων, για όσους θέλουν και μπορούν να δουν, βγάζοντας τις ιδεοληπτικές παρωπίδες τους!

 

Ο ΠΙΟ «ΩΡΑΙΟΣ»…

Ακόμη δεν λένε να βάλουν μυαλό οι πολιτικοί μας. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι, όταν μπουν ΟΛΟΙ, μαζί με τον λαό, στον θάλαμο αερίων, καμιά σημασία δεν θα έχει, ποιος ήταν πιο ΩΡΑΙΟΣ!

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ

Αυτά είναι τα τελευταία για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο «Αποτυπώματα». Εύχομαι ολόκαρδα σε όλους, ένα καλοκαίρι καλύτερο από όλα τα προηγούμενα και… χειρότερο από όλα τα επόμενα! Αν θέλετε φυσικά, θα με ξαναβρείτε την 3η του Σεπτέμβρη!…

 

ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Ήθελα να ήξερα όλοι αυτοί που ουρλιάζουν εναντίον του Μνημονίου, έχουν σκεφτεί ότι σε αυτό ακριβώς οφείλεται το πλήθος της αποκάλυψης και τιμωρίας επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, αναίσθητων κομπιναδόρων πολιτών και μικρών και μεγάλων φοροφυγάδων, που με ικανοποίηση παρακολουθούμε τα τελευταία δύο χρόνια; Δεν αναρωτήθηκαν, γιατί τόσα χρόνια τυφλοί «έβλεπαν» μια χαρά τις συντάξεις τους, συγγενείς εισέπρατταν ακωλύτως τις συντάξεις πεθαμένων, γιατροί και υπάλληλοι του ΙΚΑ επεδίδοντο ανενόχλητοι στις χρυσοφόρες απάτες τους, μεγαλόσχημοι φοροφυγάδες, σε αγαστή συνεργασία με εφοριακούς δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ και δεν είχαμε δει ούτε ένα ένοχο με χειροπέδες; Το Μνημόνιο εξανάγκασε την πελατειακή και φοβιτσιάρα πολιτική ηγεσία και τις καθεύδουσες έως τώρα αρμόδιες αρχές να κινηθούν επί τέλους και ν’ αρχίσουν να καθαρίζουν την κόπρο του Αυγείου!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr