Δέκα υγιεινές διατροφικές συνήθειες από όλο τον κόσμο

15 Σεπτεμβρίου 201408:00

Τι κάνουν αυτοί οι λαοί διαφορετικά από εμάς; Αλλά και ποιες δικές μας συνήθειες είναι αξιοζήλευτες από τον υπόλοιπο κόσμο;

#Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία δίνουν μεγάλη έμφαση στην εικόνα ενός πιάτου, στα χρώματα που κυριαρχούν, χρησιμοποιώντας πολλά εποχιακά φρούτα για να πετύχουν ωραία εμφάνιση, ενώ φροντίζουν οι μερίδες να είναι μικρές. Επίσης τα χρωματιστά λαχανικά είναι συνήθως πηγή βιταμινών και μετάλλων, απαραίτητων για τον οργανισμό μας.

#Κίνα

Η καλύτερη διατροφική συνήθεια των Κινέζων είναι τα ξυλάκια! Τρώγοντας με ξυλάκια καταφέρνεις να φας σε κάθε μπουκιά την ιδανική ποσότητα και ταυτόχρονα τρως πολύ πιο αργά!

#Γαλλία

Οι Γάλλοι συνδέουν το φαγητό με την απόλαυση αλλά σε ένα τελείως διαφορετικό σκεπτικό από αυτό των Αμερικάνων. Ένας Αμερικάνος θα προτιμήσει να φάει ένα ‘υγιεινό’ παγωμένο γιαούρτι σε τρομακτικά μεγάλη ποσότητα, ενώ ο Γάλλος θα προτιμήσει απλά…ένα μικρό τρουφάκι.

#Ιταλία

Στην Ιταλία πίνουν σχεδόν κάθε μέρα ένα ποτήρι κρασί μαζί με το γεύμα τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα. Αν όμως πίνεις το κρασί χωρίς γεύμα, να ξέρεις πως τα αποτελέσματα είναι τα ακριβώς αντίθετα, και οι κίνδυνοι για προβλήματα καρδιάς αυξάνονται.

#Ελλάδα

Η Μεσογειακή διατροφή που πολλοί Έλληνες ακολουθούν, είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους διατροφής. Ελαιόλαδο, λαχανικά, τυρί, ψάρι και λίγο κρέας, συνιστούν το Μεσογειακό μενού που πολλές χώρες θεωρούν ως το πιο υγιεινό.

Πηγή: protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr