Χωρίς διαδικτυακή πρόσβαση 4,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως

7 Οκτωβρίου 201410:13

Κι όμως, ο παγκόσμιος ιστός είναι περιορισμένος. 4,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στο ίντερνετ, όπως αποδεικνύει νέα μελέτη.

Σύμφωνα με τη μελέτη της McKinsey & Company, σχετικά με τα εμπόδια του Διαδικτύου παγκοσμίως, 4,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι διασκορπισμένοι σε όλη την υδρόγειο, με τα 3,2 δισεκατομμύρια εξ αυτών, να βρίσκονται σε 20 συγκεκριμένες χώρες, δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Ενδεικτικά, στην Ινδία βρίσκεται το ένα τέταρτο του παγκόσμιου offline πληθυσμού, στην Κίνα πάνω από 730 εκατομμύρια, στην Ινδονησία 210 εκατομμύρια, στο Μπαγκλαντές σχεδόν 150 εκατομμύρια και στη Βραζιλία σχεδόν 100 εκατομμύρια. Ενώ, ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, 50 εκατομμύρια άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο!

Περίπου το 64% του offline πληθυσμού, ζει σε αγροτικές περιοχές, με ελλιπείς υποδομές, υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης, που εύλογα εμποδίζουν τη χρήση Διαδικτύου, όπως αναλύει η μελέτη. Στην Ινδία, για παράδειγμα, περίπου το 45% του πληθυσμού ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθιστώντας την πρόσβαση στο Internet αδιανόητη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης

 

“Η αντιμετώπιση του διευρυνόμενου χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να βοηθήσει τη μείωση του κόστους πρόσβασης στο Internet, όσων βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας” σχολιάζει η μελέτη, ομολογώντας πως η έλλειψη διαδικτύου αντανακλά το δείκτη κοινωνικής ανισότητας, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα εμπόδια για τη διαδικτυακή σύνδεση είναι ελάχιστα.

  • Περίπου 900 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν είναι συνδεδεμένοι με το Διαδίκτυο είναι αναλφάβητοι.
  • Περισσότερο από το 80% των ανθρώπων που δεν είναι συνδεδεμένοι είναι κάτω των 55 ετών, και περισσότερο από το 42% κάτω των 25 ετών. Από αυτό προκύπτει ότι οι υπερήλικες αποτελούν ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων που δεν είναι εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές, σε σχέση με τα μικρά παιδιά.
  • Tα 4,4 δις που εξακολουθούν να ζουν χωρίς Internet θα ενταχθούν σταδιακά στο διαδίκτυο, όσο τα οικονομικά και κοινωνικά εμπόδια λύνονται, αν και χρειάζεται πολύς δρόμος για ένα παγκόσμιο δίκτυο συνδεσιμότητας.

Πηγή:www.reporter.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr