Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη οι ασθενείς με ηπατίτιδα

17 Ιουλίου 201320:45

«Η ηπατίτιδα είναι πιο κοντά από ό, τι νομίζετε, με περίπου 1 στους 12 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο (500.000.000) να πάσχουν από Ηπατίτιδα Β και C και περίπου 1,5 εκατ. άτομα να χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από την ασθένεια.

Βαρύτατες επιπτώσεις στους ασθενείς με ηπατίτιδες επιφέρει η οικονομική κρίση, σύμφωνα με τους ειδικούς πολλοί ασθενείς με χρόνιες ιογενείς ηπατίτιδες Β και C βρίσκονται πλέον χωρίς ασφαλιστική κάλυψη με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία τους, ενώ πλήγμα στην αντιμετώπιση της νόσου αποτελεί το ότι οι απαιτούμενες μοριακές τεχνικές διάγνωσης παραμένουν χωρίς κοστολόγηση.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα επικίνδυνη αποδεικνύεται η άγνοια των Ελλήνων σε ό,τι αφορά τη νόσο, καθώς όπως ανέφεραν οι ειδικοί στην χώρα μας τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα Β ή C, με τους περισσότερους εξ αυτών να μην το γνωρίζουν.

«Η ηπατίτιδα είναι πιο κοντά από ό, τι νομίζετε, με περίπου 1 στους 12 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο (500.000.000) να πάσχουν από Ηπατίτιδα Β και C και περίπου 1,5 εκατ. άτομα να χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από την ασθένεια. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο των φορέων του HIV / AIDS» δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος, κ. Ιωάννης Κοσκίνας, σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ήπατος (28η Ιουλίου).

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος κάλεσε την κυβέρνηση να υποστηρίξει τη νέα στρατηγική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με τον καθορισμό αντίστοιχων στόχων για την εξάλειψη της ασθένειας.

«Οι κατευθυντήριες οδηγίες και ενέργειες από τον ΠΟΥ είναι ένα ουσιαστικό βήμα στον αγώνα εναντίον αυτής της παγκόσμιας επιδημίας» τόνισαν οι ειδικοί. Στη θεραπευτική προσέγγιση της χρόνιας ηπατίτιδας Β βασικός στόχος είναι η επίτευξη μακροχρόνιας ιολογικής ύφεσης, ενώ στη χρόνια ηπατίτιδα C στόχος της θεραπείας είναι η εκρίζωση του ιού. Εξίσου σημαντική θεωρείται και η πρόληψη της λοίμωξης μέσω της εφαρμογής προγραμμάτων εμβολιασμού έναντι των ιών ηπατίτιδας Α και Β.

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr