Χώρες της Λατινικής Αμερικής θα αναδασώσουν 200.000 τετραγωνικά χλμ

9 Δεκεμβρίου 201407:44
Στο περιθώριο της συνόδου για το κλίμα που πραγματοποιεί ο ΟΗΕ στη Λίμα του Περού, επτά χώρες της Λατινικής Αμερικής υποσχέθηκαν να αποκαταστήσουν 200.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους, έκταση μιάμιση φορά μεγαλύτερη από την Ελλάδα.

Το σχέδιο, το οποίο βαφτίστηκε «20 x 20», έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα ύψους 365 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεδομένου ότι τα δάση απορροφούν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, το σχέδιο αναδάσωσης θα μετρίαζε την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Το σχέδιο ανακοινώθηκε σε συνάντηση που είχαν στη Λίμα του Περού οι υπουργοί Περιβάλλοντος της Χιλής, της Κολομβίας, της Κόστα Ρίκα, του Εκουαδόρ, της Γουατεμάλας, του Μεξικού και του Περού.

«Στο Περού χάνουμε δάση με δραματικό ρυθμό» παραδέχτηκε ο περουβιανός υπουργός Χουάν Μανουέλ Μπενίτες Ράμος, ο οποίος απέδωσε τις απώλειες στα παράνομα ορυχεία, τις φυτείες κόκας και την αποψίλωση για τη δημιουργία βοσκότοπων.

Η μεγαλύτερη δέσμευση ήρθε από το Μεξικό, το οποίο υποσχέθηκε να αναδασώσει έκταση 85.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ακολουθούν το Περού με 32.000, η Γουατεμάλα με 12.000, η Κολομβία με 10.000, το Εκουαδόρ με 5.000, η Χιλή με 1.000 και η Κόστα Ρίκα με 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Επιπλέον, ένα σχέδιο για την προστασία της Παταγονίας, μιας περιοχής που μοιράζονται η Αργεντινή και η Χιλή, έχει στόχο την αναδάσωση 41.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Newsroom ΔΟΛ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr