Χονδροπάθεια της επιγονατίδας

10 Μαΐου 201313:30

Η χονδροπάθεια της επιγονατίδας είναι μια πάθηση πολύ πιο συνηθισμένη από τις βλάβες και τους τραυματισμούς στους μηνίσκους. Είναι ο λόγος που νιώθετε οξύ πόνο, κάψιμο στη πρόσθια πλευρά του γόνατου ή ακούτε ένα κρακ όταν προσπαθείτε να τεντώσετε το πόδι σας μετά από ακινησία.

Για τον ίδιο λόγο πιθανότατα θα δυσκολεύεστε και θα πονάτε στο κατέβασμα ή στο ανέβασμα μιας σκάλας, στο γονάτισμα κ.α.

Η πάθηση πιθανότατα να οφείλεται σε κάποια από τις παρακάτω αιτίες: τραυματισμό, μεγάλη καταπόνηση λόγω δραστηριοτήτων, γενετική προδιάθεση, κατασκευαστικές και ανατομικές ανωμαλίες, ευαισθησία ή μαλακή σύσταση του αρθρικού χόνδρου.

Ως αθλήτρια, αυτή ακριβώς η πάθηση με ταλαιπώρησε για μεγάλο διάστημα και απείλησε να τερματίσει την αθλητική μου καριέρα πριν καν αρχίσει… Ευτυχώς με την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, αλλά και τη σωστή θεραπεία, μπόρεσα να το ξεπεράσω και να συνεχίσω τις προπονήσεις μου.

Η ενδυνάμωση των μυών που συνεργάζονται με την άρθρωση του γόνατος, το χάσιμο των περιττών κιλών, η ανάπαυση, η αποφυγή κινήσεων που καταπονούν τα γόνατα -όπως η υπερβολική κάμψη της άρθρωσης κάτω των 90 μοιρών, τα άλματα και η ορθοστασία-, θα βοηθήσουν να ελαττωθεί ο πόνος και να ξεπεραστούν με τον καιρό τα συμπτώματα. Όπως επίσης και να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς η χονδροπάθεια της επιγονατίδας μπορεί να εξελιχθεί σε οστεοαρθρίτιδα με τα χρόνια, μια πάθηση που συναντάμε κυρίως σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

της Κατερίνας Πόντη, από το deletepain.gr

“Αντιμετωπίστε το πρόβλημα με με κάψουλες Freedom Plus Και χυμό Aloe Vera Freedom της LR.  Δείτε εδώ και εδώ τα προϊόντα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr