Αργεντίνικη Σάλτσα (Chimichurri)

29 Ιουνίου 201022:00

ChimichurriΑργεντίνικη Σάλτσα (Chimichurri)

Υλικά:

1 / 2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 / 4 φλιτζάνι Ξύδι
1 / 4 φλιτζανιού νερό
1 ματσάκι μαϊντανό Ψιλοκομμένο (περίπου 1 / 2 φλιτζάνι)
1 μέτριο κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο Ψιλοκομμένο
Μία κόκκινη πιπεριά χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά ρίγανη
1 Κουταλιά θυμάρι
1 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού Φύλλο δάφνης τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Νιφάδες τσίλι

Προετοιμασία:

Προσθέστε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι και το ξίδι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά.

Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί  να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Προσθέστε το ξίδι και νερό. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να ξεκουραστεί για άλλη μισή ώρα.

Τέλος, προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε καλά.

Βεβαιωθείτε ότι τα υγρά καλύπτουν τα  υπόλοιπα συστατικά.

Βάλτε το σε ένα τάπερ με καπάκι.

Τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε τουλάχιστον για ένα βράδυ.

Για καλύτερα αποτελέσματα προετοιμάστε το  τουλάχιστον 2 ή 3 ημέρες πριν να το χρησιμοποιήσετε.

Συνοδεύει τέλεια όλα τα ψητά κρέατα ή ακόμα και φρυγανισμένο ψωμί.

Πηγή: <a href=”http://www.syntages-mageirikhs.gr/” title=”Συνταγες Μαγειρικης”>Συνταγες Μαγειρικης</a>

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr