Μεξικάνικη ομελέτα με αβοκάντο, ελιές και τυρί cheddar

27 Σεπτεμβρίου 201005:03

mexican_frittata_finalΜια ομελέτα πραγματικό έργο τέχνης. Εύκολη, γρήγορη και οικονομική θα δημιουργήσει μεξικάνικη ατμόσφαιρα με τη συνοδεία μιας Cerveza ( μπύρα) με λεμονάκι στο χείλος και μια σακούλα νάτσος και θα ενθουσιάσει τους πάντες.

Συστατικά συνταγής
  • 8 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη και στραγγισμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • ½ λάιμ
  • 10 ελιές καλαμών
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Οδηγίες συνταγής

Ανακατεύουμε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Λιώνουμε το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το μαϊντανό και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα αυγά και τηγανίζουμε για 7 λεπτά.

Προσθέτουμε το μισό τυρί και συνεχίζουμε για άλλα 3 μέχρι να λιώσει.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λωρίδες.

Το περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη. Πασπαλίζουμε την ομελέτα με το υπόλοιπο τσένταρ. Διακοσμούμε βάζοντας συμμετρικά τις φέτες του αβοκάντο και τις ελιές, μια φέτα λεμόνι στη μέση κι αν θέλουμε πάνω του μια κουταλιά παχύρρευστη σάλτσα μπάρμπεκιου.

  • Διάρκεια: 20 λεπτά

http://www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr