Οι Μπακς «απέκλεισαν» τον Αντετοκούνμπο από το Ευρωμπάσκετ

19 Αυγούστου 201723:39

Με την φράση «πονάω, έχω την θέληση, αλλά δεν θα είμαι στο Ευρωμπάσκετ» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από την μακρινή Σανγκάη και μέσω της σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έβαλε τίτλους τέλους στις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν και είχε καλλιεργήσει και ίδιος για να ήταν ο ηγέτης της ελληνικής ομάδας. Οι ανησυχίες που υπήρχαν από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας της Εθνικής για τον ερεθισμό του γονάτου του παίκτη, αλλά κυρίως οι φόβοι ότι οι Μιλγουόκι Μπακς ότι θα απαιτούσαν τον αποκλεισμό συμμετοχής του σταρ του ΝΒΑ, επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Σε κάθε επικοινωνία τους με την ΕΟΚ και τον ίδιο τον σταρ του ΝΒΑ, οι Μπακς που δεν ήθελαν να ρισκάρουν ούτε… μισό τοις εκατό το συμβόλαιο των 100 εκ. δολαρίων που υπέγραψαν πέρυσι με τον Έλληνα παίκτη, έστειλαν στην Σανγκάη την γυμνάστρια της ομάδας και διαπίστωσαν ότι οι πόνοι-όπως υποστήριξε και ο ίδιος ο Γιάννης-ήταν αποτρεπτικοί για να συνεχίσει να προπονείται με την Εθνική Ελλάδας και να διακινδύνευε επιδείνωση της κατάστασης του, ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος του ΝΒΑ.

Η διοίκηση της ΕΟΚ κατήγγειλε με ανακοίνωση της, την τακτική των Μπάκς στην οποία, προφανώς ο Αντετοκούνμπο ενέδωσε, αφού είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της αμερικανικής ομάδας.

Μία ώρα μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο για απουσία του από το EuroBasket, ήρθε η αντίδραση της ΕΟΚ, υποστηρίζοντας ότι:

«Η ταυτόχρονη ενημέρωση από τον μάνατζερ των Μιλγουόκι Μπακς και από τον ίδιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μάλιστα διά τηλεφώνου και social media από τη μακρινή Κίνα, και όχι με της δέουσα επίσημη μορφή, για αδυναμία συμμετοχής του στην Εθνική Ανδρών φυσικά και μας λυπεί για τη μεγάλη αγωνιστική απώλεια, αλλά δυστυχώς και δεν μας αιφνιδιάζει. Μια σειρά ενδείξεων τις οποίες με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούσαμε από την έλευση κιόλας του Γιάννη στην Ελλάδα και εν συνεχεία από την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας, είχαν δημιουργήσει την πεποίθηση  ύπαρξης ενός οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου από πλευράς της ομάδα του ΝΒΑ στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης, σε πλήρη γνώση αν όχι και παρότρυνση του ΝΒΑ, που έφεραν σε δύσκολη θέση τον αθλητή και τον υποχρέωσαν να γνωστοποιήσει ότι από σήμερα δεν αποτελεί  μέλος της Εθνικής Ανδρών».

Η απουσία του υποψήφιου ηγέτη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ που θα εμφανισθεί ξανά με την φανέλα της, ύστερα από 2 χρόνια (δεν υπάρχουν διοργανώσεις το 2018) και στο επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει το μακρινό μέλλον του ίδιου του Αντετοκούνμπο, δημιουργεί νέα δεδομένα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενόψει του Ευρωμπάσκετ.

«Το γεγονός αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί μια άλλη πραγματικότητα, αλλά όπως είναι γνωστό οι παρόντες γράφουν την ιστορία. Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την συντεταγμένη προσπάθειά της για να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο επερχόμενο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να εκπροσωπήσει για μια ακόμα φορά επάξια την Ελλάδα.

Αυτή είναι και η πρώτη προτεραιότητα του ελληνικού μπάσκετ, να στηρίξουμε δηλαδή με όλα τα μέσα την Εθνική μας ομάδα, τον προπονητή και τους παίκτες που θα είναι παρόντες.

Σε ό,τι αφορά όμως, το παρασκήνιο αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας που εκτυλίχθηκε μέχρι και σήμερα, από υποχρέωση προς τη φίλαθλη κοινή γνώμη της χώρας επιφυλασσόμεθα και στον κατάλληλο χρόνο θα γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές της¨» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΟΚ.
Στην δήλωση του για την οριστική απόφαση της αποχώρησης του από την Εθνική ομάδα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέφερε: «Θέλω όλοι να ενημερωθούν από μένα πως δεν θα μπορέσω να ενισχύσω την εθνική μας ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Όλο αυτό τον καιρό πιέζω τον εαυτό μου για να κάνω προπόνηση. Προσπαθώ να τον ξεγελάσω πως δεν πονάω πολύ και θα είμαι έτοιμος για τα παιχνίδια. Η θέλησή μου επηρέασε την κρίση μου, αλλά στο τεστ που έκανα εδώ στη Κίνα με τους Bucks ήρθε η ώρα της αλήθειας. Απέτυχα να βγάλω με επιτυχία τις ασκήσεις στις οποίες με υπέβαλαν και ο πόνος με σταματούσε από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Πρέπει να αποδεχτώ την αλήθεια και να την αντιμετωπίσω ώριμα. Οφείλω να δουλέψω και να βελτιώσω όσο περισσότερο μπορώ, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο γόνατό μου. Πέρυσι είχα την επιλογή να “παγώσω” την συμφωνία για το νέο μου συμβόλαιο. Φέτος δεν έχω επιλογή. Είμαι τραυματίας, οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει και πρέπει να γίνω καλά».

Καθημερινή

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr