Αθωώθηκαν οι 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ξάνθης για την Ξανθίππη

25 Οκτωβρίου 201214:42

dikastiko megaro komotinisΑθωώθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης το πρωί της Πέμπτης, οι 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο επιχειρηματίας της Ξανθίππης για τη γνωστή υπόθεση με την άδεια του καταστήματος.

Πρόκειται για τους πρώην και νυν Δημοτικούς Συμβούλους: Γιάννη Χρηστίδη, Νίκο Παπαδόπουλο, Στράτο Σερραίο, Νίκο Φωτιάδη, Απόστολο Αγκόρτζα, Νίκο Ανταμπούφη, Αλέξανδρο Κυριακίδη, Χασάν Μαλκότς, Χουσεΐιν Μπαντάκ, Μανώλη Φανουράκη, Φίλιππο Φιλίππου καθώς και τον ιδιοκτήτη του κέντρου Ευθύμιο Τοπαλίδη.

Οι 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για παράβαση καθήκοντος (από κοινού και κατ΄εξακολούθηση και άπαξ από κοινού με άλλους) και ο επιχειρηματίας για ηθική αυτουργία στις ως άνω κατηγορίες. Οι κατηγορίες αφορούν στην αρνητική ψήφο των συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης θητεία, κατά τη λήψη απόφαση για την  αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του εστιατορίου Ξανθίππη, που λειτουργεί σε δημοτικό ακίνητο και διέθετε μια σειρά από πολεοδομικές παραβάσεις.

Το δικαστήριο δέχθηκε τελικά τα επιχειρήματα των κατηγορουμένων ότι δεν προκλήθηκε βλάβη για το Δήμο και ότι δεν συνέτρεξαν λόγοι εξυπηρέτησης του επιχειρηματία από την απόφαση. Απαλλακτική ήταν και η εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας ενώ η δίκη έγινε με ειδική άδεια των δικηγόρων, παρά την αποχή τους, λόγω κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr