Οι αθλητές του Α.Σ Ερατώ πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς αγώνες Τραμπολίνο

27 Μαρτίου 201700:23

Το εισιτήριο για τους τελικούς αγώνες Τραμπολίνο Συλλόγων και Ατομικού του ερχόμενου Μαΐου κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Α. Σ. Ερατώ Ξάνθης.  Ο Σύλλογός μας πήρε μέρος για μία ακόμη χρονιά στον Περιφερειακό και Προκριματικό αγώνα Τραμπολίνο που διοργάνωσε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου Χαλκιδικής, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.

Στον Αγώνα συμμετείχαν συνολικά 17 Σωματεία από τα Ιόνια Νησιά, τη Θεσσαλία, την  Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη: Γ.Ο. Κέρκυρας, Γ.Ε. Τρικάλων, Σ.Ε.Α.Γ. Αχιλλέας Τρικάλων, Γ.Ε. Καλαμπάκας, Γ.Σ. Ερμής Καρδίτσας, Α.Σ. Ηρακλής Κοζάνης, Α.Ο. Νάουσας Ηρακλής, Α.Ο. Μερκούρη,  Α.Ε.Σ. Χαραυγή, ΑΓΕΣΝΘ Άνεμος, Ζεύς Συκεών, Α.Γ.Ε.Μ.Σ. Σπάρτακος, Γ.Ο. Αίας Θερμαϊκού,  Α.Ο. Αριστοτέλης Πολυγύρου, Α.Ο. Παλμός Καβάλας, Γ.Ο. Καβάλας και Α.Σ. Ερατώ Ξάνθης.

Στον Περιφερειακό και Προκριματικό αγώνα οι αθλητές αγωνίζονται στο μεγάλο Τραμπολίνο και στο Διπλό Μίνι Τραμπολίνο (ΔΜΤ),  σε 5 επίπεδα ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας των ασκήσεων. Σε κάθε αγώνισμα προκρίνονται στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα οι 5 πρώτες ομάδες και οι 15 καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες του 5ου επιπέδου.

Ο Α.Σ. Ερατώ Ξάνθης συμμετείχε με 15 αθλητές-αθλήτριες οι οποίοι κατάφεραν να διακριθούν. Συγκεκριμένα:

  1. Στο 3ο επίπεδο αγωνίστηκαν 4 αθλήτριες οι οποίες είχαν εξαιρετικές επιδόσεις κατακτώντας ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια. Συγκεκριμένα η Παπαδοπούλου Δέσποινα ήρθε 1η στο ΔΜΤ και κέρδισε χρυσό μετάλλιο ενώ κατέλαβε την 4η θέση στο μεγάλο  Τραμπολίνο. Η Κουρτέση Μαργαρίτα κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια,  στο Τραμπολίνο και στο ΔΜΤ με την τρίτη καλύτερη επίδοση.  Η Δημητροπούλου Ευγενία ήρθε 11η στο Τραμπολίνο καιστο ΔΜΤ και η Καμπάταγη Μαρούλα 12η στο Τραμπολίνο και στο ΔΜΤ.
  2. Στο 5ο και δυσκολότερο επίπεδο, στο οποίο κρίθηκε και η συμμετοχή των αθλητών στους Τελικούς και Πανελλήνιους αγώνες, αγωνίστηκαν 8 κορίτσια και 3 αγόρια του Συλλόγου.

Στην κατηγορία ΔΑ-Παγκορασίδες (ηλικίες 11-12 ετών) αγωνίστηκαν 4 αθλήτριες ανάμεσα σε 23 συναθλήτριές τους και είχαν τις εξής επιδόσεις:  η Κράββαρη Ιωάννα ήρθε στο Τραμπολίνο και στο ΔΜΤ,  η Κουκουδέτσου Μάρθα ήρθε στο Τραμπολίνο και 11η στο ΔΜΤ,  η Μπατσάκη Παναγιώτα ήρθε 15η στο Τραμπολίνο και στο ΔΜΤ και η Πετρίδου Μαρία ήρθε 17η στο Τραμπολίνο και στο ΔΜΤ.

Όλα τα κορίτσια προκρίθηκαν στον τελικό του ατομικού του Περιφερειακού αγώνα ενώ η ομάδα των παγκορασίδων κατέκτησε τη 2η θέση στο Τραμπολίνο και στο ΔΜΤ και θα αγωνιστεί επίσης στον τελικό.

Στην κατηγορία ΔΒ-Παγκορασίδες (ηλικίες 7-10  ετών), τα κορίτσια αγωνίστηκαν ανάμεσα σε 41 συναθλήτριές τους. Στον τελικό του ατομικού κατάφερε να προκριθεί η Κίσσα Πολυχρονία κατακτώντας την θέση στο Τραμπολίνο και την στο ΔΜΤ. Τρεις μικρές σε ηλικία αθλήτριες (επτάχρονες) αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε περιφερειακούς αγώνες και αποκόμισαν σημαντικές και χρήσιμες για το αγωνιστικό τους μέλλον εμπειρίες. Οι επιδόσεις τους συγκεκριμένα ήταν οι εξής: η Μουχτάρη Αλεξάνδρα  ήρθε 26η στο Τραμπολίνο και 36η στο ΔΜΤ, η Κράββαρη Δήμητρα,  33η στο Τραμπολίνο και 34η στο ΔΜΤ και η Ματζαρίδου Δέσποινα 39η στο Τραμπολίνο και 29η στο ΔΜΤ.

Στο 5ο επίπεδο πήραν επίσης μέρος και 3 αγόρια του Συλλόγου και κατάφεραν σημαντικές διακρίσεις. Ο Γιακούπ Εφέ, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά και ανήκει στους μικρότερους αθλητές της ομάδας, στην κατηγορία ΔΒ/Παμπαίδες, κατέκτησε την 11η θέση στο Τραμπολίνο και την 9η θέση στο ΔΜΤ και προκρίνεται στον τελικό.

Ο Τουμπάν Ρετζέπ, που μας έχει συνηθίσει σε πρωτιές, κατέκτησε για μία ακόμη φορά την 1η θέση και στα δύο αγωνίσματα στην κατηγορία του (Γ/Παίδες). Προκρίνεται στην τελική φάση του πανελλήνιου Πρωταθλήματος με εξαιρετικές επιδόσεις.

Ο Σπανός Γιώργος κατέκτησε την 4η θέση στο Τραμπολίνο και 3η θέση και στο ΔΜΤ στην κατηγορία Β/Έφηβοι. Προκρίνεται στην τελική φάση του πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

 

Με τα παραπάνω αποτελέσματα ο Σύλλογός μας κατάφερε ακόμη μία επιτυχημένη εμφάνιση σε περιφερειακούς αγώνες με μεγάλη συμμετοχή, καθώς οι αθλητές και αθλήτριές μας έφεραν 3 νέα μετάλλια και οι οχτώ κατάφεραν να προκριθούν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο στους τελικούς αγώνες.

Συγχαίρουμε τις προπονήτριες κα Λαρίσα Σερτάκοβα και Μάγδα Μάλτα, καθώς και όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές του Α.Σ. Ερατώ Ξάνθης για τις προσπάθειες και τις διακρίσεις τους. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στις προπονήσεις και καλή επιτυχία στην τελική φάση και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ευχαριστούμε τους γονείς για την αμέριστη συμπαράσταση σε όλες τις δράσεις του συλλόγου.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ερατώ Ξάνθης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr