thaliskoutoupis_big

«Ας πρόσεχαν» του Θαλή Κουτούπη

8 Νοεμβρίου 201108:28

thaliskoutoupis_bigΟμολογώ ότι λυπάμαι τους υπουργούς και βουλευτές μας, που δεν τολμούν πλέον να ξεμυτίσουν, χωρίς να δεχθούν αποδοκιμασίες, γιουχαΐσματα ή και επιθέσεις με γιαούρτια και ζαρζαβατικά! Ας πρόσεχαν όμως!

Όταν δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου, αυτά τραβάς! Βέβαια, έπρεπε κι εμείς να προσέχαμε, όταν τους εκλέγαμε και τους πιέζαμε για κάθε είδους ρουσφέτια, που μας έφεραν εδώ!

 

ΥΠΟΥΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Το λευκό προπαγανδίζει απλοϊκά και ασύστατα, ως πολιτική λύση, ένα e-mail, που κυκλοφορεί ευρύτατα στο διαδίκτυο. Καθώς οι εκλογές είναι πιο κοντά από ποτέ, θυμίζω ότι λευκό, άκυρο και αποχή ευνοούν το ΠΑΣΟΚ και κυρίως τη ΝΔ, (που φαντασιώνεται «αυτοδυναμία»), γιατί αυξάνουν τα εκλογικά ποσοστά τους. Δεν θα εκπλησσόμουν, εάν μάθαινα ότι το συγκεκριμένο email διακινείται από τη ΝΔ!

 

ΑΟΠΛΑ ΜΥΑΛΑ

Το 1941 μάς επιβλήθηκε με τα όπλα Γερμανική Διακυβέρνηση. Εβδομήντα χρόνια αργότερα την επιβάλαμε εμείς στον εαυτό μας, με τα άοπλα μυαλά μας!

 

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΔΡΑΓΑΤΕΣ

Ο Π. Μανδραβέλης κατήγγειλε («Καθημερινή» 26.10.11) μια από τις πιο τρανταχτές αποδείξεις της ζώσας ακόμη δυστυχώς θλιβερής διαπλοκής της Κυβέρνησης με τον Τύπο. Ένας από τους βασικούς λόγους, που η Τρόικα απέρριψε το σχέδιο του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, για μια «Φιλική Επιχειρηματική Ελλάδα» ήταν το ότι διατηρεί την υποχρέωση των εταιριών να δημοσιεύουν τον ισολογισμό τους σε δύο ημερήσιες εφημερίδες. Φταίει η Τρόικα μετά και η Ά. Μέρκελ, όταν θέλουν να βάλουν δραγάτες στα υπουργεία μας; Πρέπει δε να σημειωθούν εδώ τρία πράγματα. Πρώτον, στην εποχή του διαδικτύου, αυτή η δαπάνη των επιχειρήσεων, που μετακυλίεται φυσικά στον καταναλωτή, είναι τελείως περιττή! Δεύτερον, οι κυρίως ωφελούμενοι από αυτή την πελατειακή διάταξη είναι εκδότες εντύπων με κυκλοφορία κάποιων ελάχιστων εκατοντάδων μόνο φύλλων. Τρίτον, προς τιμήν του Π. Μανδραβέλη και της «Κ», η κατάργηση της σχετικής ρύθμισης είναι ενάντια στο συμφέρον της!

ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση είναι γεγονός! Κούρεμα γουλί η Κυβέρνηση και η Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας.

 

ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΣ…

«Κοινωνικός Σύνδεσμος» είναι το όνομα της πολιτικής πρωτοβουλίας που δημιούργησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Φλωρίδης (25.10.11). Ανάμεσα σε άλλες προσωπικότητες τον πλαισιώνουν ο συγγραφέας Απ. Δοξιάδης, οι οικονομολόγοι Ι. Στουρνάρας και Αρίστος Δοξιάδης κ.α. Προσωπικά εκτιμώ και τον ιδρυτή και τις παραπάνω προβεβλημένες προσωπικότητες. Φοβάμαι όμως -με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπό του-ότι ο κ. Γ. Φλωρίδης δεν είναι ο ζητούμενος «Υψηλάντης» ή «Καποδίστριας»!

 

ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΟΣ!

Δυο χρόνια τώρα, μετά το απόγειο της κρίσης, παρακολουθώ την παρέλαση πολιτικών, δημοσιογράφων, οικονομολόγων και παντογνωστών από τις τηλεοπτικές οθόνες. Το μόνο που εισπράττω, είναι κομματικές κοκορομαχίες, γενικόλογες αοριστίες, θεωρητικές μπαρούφες και μικρόνοες συνωμοσιολογίες. Μοναδική φωτεινή εξαίρεση, ο Στ. Μάνος, που εμμένει ματαίως σε ορθολογικές, συγκεκριμένες και συχνά ρηξικέλευθες προτάσεις!

 

ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!

Στην 61η επέτειο μιας από τις ηρωικότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, η Ελλάδα ταπεινώθηκε, ως ανίκανη να χειρισθεί απλώς συνετά τα του οίκου της. Η ιστορία δεν ζήτησε από το πολιτικό κατεστημένο ούτε αίμα ούτε ηρωισμό ούτε προσωπικές θυσίες. Κοινή λογική και απεξάρτηση από αμαρτωλές συνήθειες ζήτησε μόνο. Αλλά και γι’ αυτό το έλασσον, το πολιτικό σύστημά μας αποδείχθηκε ανίκανο και καταστροφικό. Εξ ου και οι εταίροι μας αναγκάσθηκαν να μας βάλουν υπό «Επιτροπεία», όπως ακριβώς κάνουν οι στενοί συγγενείς υπερήλικου ατόμου, με μειωμένη διανοητική ικανότητα!

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΣΙΑ

«Η κρίση δεν είναι Ελληνική, είναι Ευρωπαϊκή», δήλωσε ο ολίγιστος. Η κρίση πράγματι είναι ΚΑΙ ευρωπαϊκή. Η ακρισία όμως είναι αυθεντικά και ατόφια ελληνική!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ!

Παιδιά, θερμά σας ευχαριστούμε, που μας «σώσατε» τέσσερις φορές! Τώρα γονυκλινείς σας ικετεύουμε, πάψτε να μας σώζετε! Άλλο ένα τέτοιο σώσιμο και η Ελλάδα θα… σωθεί οριστικά, θα τελειώσει! Η έκκληση απευθύνεται και στην Κυβέρνηση και στην Αντιπολίτευση!

 

ΡΙΧΤΕΡΟΜΕΤΡΟ

Σεισμός 7,3 ρίχτερ συντάραξε τη Νοτιοανατολική Τουρκία. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κατάλληλο… ριχτερόμετρο, για να μετρήσει τον ελληνικό σεισμό, χωρίς να σπάσει!

 

Ο ΠΟΝΟΨΥΧΟΣ…

Ο κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «τα βάρη του χρέους πρέπει να κατανεμηθούν δίκαια» (25.10.11). Ήθελα να ήξερα ποιος ασυνείδητος, ανίκανος μπαγάσας τα κατένειμε άδικα, ώστε να αναγκάσει τον ευαίσθητο και πονόψυχο Πρωθυπουργό μας, να προβεί σ’ αυτή την πονόψυχη, σοφή και… ρηξικέλευθη προτροπή!

 

ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ

Όταν δεν αφήνεις τα τανκς να παρελάσουν, στις 28 Οκτωβρίου, διακινδυνεύεις να διαλέξουν εκείνα τη μέρα, που θα βγουν στους δρόμους…

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr