pazl-arkoydas

O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην πόλη-θαύμα του Micropolis!

19 Σεπτεμβρίου 201215:09

pazl-arkoydasΓια 3η συνεχή χρονιά η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δίνει το παρόν στο παιδικό  φεστιβάλ Micropolis στον χώρο Τεχνόπολις στο Γκάζι. Με βάση το  τρίπτυχο «Γνώση, Δημιουργία, Παιχνίδι», μια μεγάλη εκπαιδευτική διοργάνωση με πλούσιο θέαμα και παιχνίδι θα ψυχαγωγήσει τα μικρά παιδιά.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με το Παιδικό Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ  Bloom, θα σας περιμένει στη Γειτονιά της Δροσιάς και του Παιχνιδιού. Η ειδικά εκπαιδευμένη παιδαγωγική ομάδα της οργάνωσης προσκαλεί τα παιδιά σε μια διασκεδαστική και βιωματική παρουσίαση, το Δάσος, Πηγή Νερού και Ζωής, για να γνωρίσουν το Νερό, ως το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή τη δική μας, αλλά και του δάσους και των άγριων ζώων.
Στη συνέχεια, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πρωτότυπες και χρηστικές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά (μπουκάλι νερού ΑΥΡΑ Bloom). Με τα δημιουργήματά τους (μουσικά όργανα, μαγικά αποθηκευτικά κουτάκια) θα ολοκληρώνουν την επίσκεψή του στο περίπτερο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με πολύ παιχνίδι και βιωματικά παιχνίδια για την άγρια ζωή στο δάσος.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Δάσος, Πηγή Νερού και Ζωής, το οποίο δημιουργήθηκε και υλοποιείται στα σχολεία για 4η συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ,  θα παρουσιαστεί  στα παιδιά την Πέμπτη και Παρασκευή 20 και 21 Σεπτεμβρίου μόνο για προγραμματισμένες σχολικές τάξεις και το σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου από τις 10:00-20:00 στο ευρύ κοινό (παιδιά και συνοδοί).
Παράλληλα, το εκπαιδευτικό υλικό της παρουσίασης που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, θα διανέμεται δωρεάν σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Iwog’s Fiesta 2012
Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου θα σας περιμένουμε στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή από τις 11:00-19:00 στο Iwog’s Fiesta 2012.
Ελάτε να παίξουμε και να μάθουμε για τον λύκο, την αρκούδα και το δάσος. Η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα υλοποιήσει πρωτότυπες οικολογικές κατασκευές και εικαστικά εργαστήρια για τα μικρά παιδιά με τα ζώα του δάσους, καθώς και πωλητήριο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με τα αναμνηστικά του είδη.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακόμη πολλές δραστηριότητες για παιδιά, εκπλήξεις, δώρα και διαγωνισμούς. Σκοπός είναι οι επισκέπτες να περάσουν όμορφα, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν. Θα τους δοθεί μια καλή ευκαιρία για ένα ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινότητά σας και όλα αυτά για έναν καλό σκοπό.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του πλούσιου φιλανθρωπικού έργου του συλλόγου.
Ο Διεθνής Σύλλογος Γυναικών Ελλάδος ( I.W.O.G. ) είναι μια μη-πολιτική, μη -κερδοσκοπική , μη- κυβερνητική οργάνωση εθελοντριών γυναικών που ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1948. Είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία εξασφαλίζει χρηματικούς πόρους με σκοπό να υποστηρίξει ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.

Εβδομάδα Κινητικότητας-Οι δρόμοι στους πεζούς και στην άγρια ζωή!
Από τις 16-22 Σεπτεμβρίου η Ευρώπη γιορτάζει της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Ένας σημαντικός θεσμός για τα αστικά κέντρα, καθώς ο στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα δικαιώματα των πεζών και γενικότερα για μια πιο φιλοπεριβαλλοντική συμπεριφορά, με λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερη φύση και άγρια ζωή.
Έτσι, όπως κάθε χρόνο, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ βγαίνει στους δρόμους  με τις αρκούδες και τους λύκους.
Θεσσαλονίκη, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 10:00-16:00
Στο καθιερωμένο μας πια ραντεβού, στην Ρογκότη , οι εθελοντές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα σας υποδέχονται υπαίθρια. Η γιορτή μας θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί και θα περιλαμβάνει επιδαπέδια παιχνίδια, δημιουργικές κατασκευές και ενημέρωση για τις δράσεις μας. Ανοιχτό θα είναι και το κατάστημά μας  με τα ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, για να σας βοηθήσει για το «ψυχρό» φθινόπωρο.
Αθήνα, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 12:00
Η οδός Πανεπιστημίου θα αποκλειστεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Από τις 12:00 ο δρόμος θα παραδοθεί σε πεζούς, ποδηλάτες, αλλά και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ο  ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ  θα είναι εκεί και θα ενημερώσει μικρούς και μεγάλους για τις δράσεις του για την προστασία της άγριας ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Πετρίδου/ 2310 555920 & 6937422537Χαρούλα Κρομυάδου/ 2310 555920 & 6972901670

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr