Αρκουδάκι βρέθηκε αιμόφυρτο και σε ημικωματώδη κατάσταση

24 Νοεμβρίου 201418:14

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης για αρκουδάκι ηλικίας περίπου ενάμιση έτους, που μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο Μετσόβου από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος το βρήκε αιμόφυρτο, τραυματισμένο στο πρόσωπο, σε ημικωματώδη κατάσταση, σε δρόμο μέσα στον οικισμό.
Αμέσως έσπευσαν ειδικοί επιστήμονες από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ» οι οποίοι μαζί με τους συναδέλφους τους προσπαθούν να περιθάλψουν το αρκουδάκι που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της οργάνωσης «Καλλιστώ» βιολόγος Γιώργος Μερτζάνης, ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι γίνεται προσπάθεια να τοποθετηθεί καθετήρας με φυσιολογικό όρο στο άτυχο ζώο και στη συνέχεια θα εκτιμηθεί η κατάστασή του ώστε να μεταφερθεί για νοσηλεία στην Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Οι κτηνίατροι εκτιμούν πως το αρκουδάκι, το οποίο φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr