Η Apple θέλει να φέρει ασύρματη φόρτιση συσκευών μέσω WiFi!

1 Μαΐου 201711:35

H Apple σχεδιάζει μία νέα πατέντα η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη γενιά φόρτισης μιας και θα φέρει την ασύρματη φόρτιση όπως επισημάνθηκε από την Apple Insider που θα φορτίζει το κινητό μέσω ραδιοσυχνοτήτων μεταξύ δηλαδή των 700MHz και 2700MHz, είτε με Wi-Fi στα 2.4Ghz και 5 Ghz αλλά και με χιλιοστομετρικών κυμάτων μεταξύ 10Ghz και 400Ghz.

Αυτή η πατέντα έχει ως όνομα “Wireless Charging and Communications Systems With Dual-Frequency Patch Antennas” και εξηγεί λεπτομερώς πως θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι κεραίες beamforming, τo smartphone μας να να βρει την υπάρχουσα συσκευή από μακριά και να επικεντρωθεί στο σήμα αυτό ώστε να υπάρχει από απόσταση φόρτιση με μεγάλη ταχύτητα.

Αυτή η νέα πατέντα φόρτισης πρόκειται να δίνει σήμα μέσω 60Ghz αν και χρησιμοποιείτε ήδη από το WiGig 802.11ad μιας και είναι το βασικό σχέδιο από το οποίο μπορεί να υιοθετηθεί ώς ιδέα και τα υλικά ώστε η Apple να το κατασκευάσει το νέο Wi-Fi charger της.

Προφανώς, και πρέπει να σημειωθεί ότι είναι μόνο μία πατέντα υπό ανάπτυξη και δεν αποτελεί ένδειξη ότι η Apple εργάζεται πάνω σε αυτό το router ώστε να πιάνετε και internet αλλά και να σας φορτίζει το iPhone σας σε μεγάλες αποστάσεις. Βρισκόμαστε πολύ μακριά ακόμη από αυτή την καινοτόμα ανακάλυψη.

Πηγή: thenerd.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr