Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους μετά από 38 ημέρες απεργίας πείνας ο Σακκάς

11 Ιουλίου 201312:51

Την αποφυλάκιση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη, το Συμβούλιο Εφετών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η προσωρινή κράτηση μετατρέπεται σε περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

Ο Κώστας Σακκάς προχώρησε σε απεργίας πείνας εδώ και 38 ημέρες, σε ένδειξη ύψιστης διαμαρτυρίας για την παράνομη προφυλάκισή του μετά από δυόμισι χρόνια χωρίς δίκη.

Προφυλακίστηκε στις 4.12.2010, ενώ το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) συμπληρώθηκε προτού η δίκη του να έχει ξεκινήσει. Δύο μήνες πριν από τη συμπλήρωση του 18μήνου, ασκήθηκε σε βάρος του νέα ποινική δίωξη για συναφή αδικήματα σε υπόθεση που αφορά την οργάνωση “ΣΠΦ” και προφυλακίστηκε εκ νέου.

Αν και ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προσωρινής κράτησής του δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 μήνες, όταν συμπληρώθηκε το χρονικό διάστημα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση για ακόμα έξι μήνες.

Ο ίδιος είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Ο ίδιος με ανακοίνωση του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στους Πυρήνες.

Η απεργία πείνας την οποία πραγματοποιεί είναι η δεύτερη κατά σειρά μέσα σε ένα χρόνο.

Πηγή : news247.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr