koutouphs

Από το “Grexit” στο “Grecovery”. Του Θαλή Κουτούπη

30 Μαΐου 201305:12

Η Morgan Stanley προτρέπει τους επενδυτές να αγοράσουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ομόλογα, ως την πιο συμφέρουσα σήμερα επένδυση, επειδή προβλέπει δυναμική πορεία της οικονομίας το 2013 και ανάκαμψη το 2014!(8.5.13) Ναι, η Morgan Stanley, αυτή που τα προηγούμενα χρόνια μας βούλιαζε κάθε λίγο και πιο βαθιά στην οικονομική αναξιοπιστία! Θα μού πείτε πως μπορεί να πέσει έξω στις προβλέψεις της η Morgan Stanley. Αυτή τη στιγμή δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ένας από τους διαφεντευτές της παγκόσμιας οικονομικής αξιοπιστίας ψηφίζει ρητά και μεγαλόφωνα ΕΛΛΑΔΑ! Παράλληλα, ο Economist άλλαξε το Grexit Έξοδο από το ευρώ) με το Grecovery (ανάπτυξη) και η Fitch μας έβγαλε από τα «σκουπίδια» (CCC) και μας προβίβασε σε –Β! Κι αντιπολίτευση, που όλα αυτά τα χρόνια ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης και την καταστροφή της χώρας, έχει ταραχθεί τόσο πολύ από αυτά τα μικρά θετικά σημάδια, που τα αποδίδει σε «επικοινωνιακή πολιτική» της κυβέρνησης, που προφανώς έπεισε (ή πλήρωσε;) αυτούς τους διεθνείς οικονομικούς παράγοντες να… τη στηρίξουν!

ΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ!
Το κακό ξεκίνησε (αν δεν κάνω λάθος) από τη Γαλλία, με ένα νόμο, που απαγόρευε ουσιαστικά την ελεύθερη έκφραση, κάνοντας τα κόκκαλα του Βολταίρου να τρίζουν!
Μετά κάποιοι θορυβημένοι (κομματικά, όχι εθνικά) από το ότι η Χ.Α. έχει πάρει ψηλά τον αμανέ, σκέφτηκαν να “μεταφράσουν» αυτόν τον νόμο-έκτρωμα στα ελληνικά!
Αλλά ούτε το «κακό» δεν μπορούμε να κάνουμε καλά σ’ αυτόν τον τόπο!… Με βάση το αξίωμα, ότι κάθε τι αριστερόν είναι καλόν και την «αγιοσύνη» του ΚΚΕ, το σχετικό σχέδιο εξαιρεί τον απάνθρωπο «σταλινισμό», που τον βάζει υπεράνω πάσης κριτικής! «Κι αν κάποιος αρνηθεί να αναγνωρίσει την ύπαρξη των γκουλάγκ και να καταδικάσει τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του κομμουνισμού, όπως τα έχουν καταδικάσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωκοινοβούλιο, τότε εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου; Όχι βέβαια, διότι ο νόμος ορίζει σαφώς ότι αναφέρεται σε υποστηρικτές του ναζισμού και του φασισμού και, στο κάτω-κάτω, όταν το 2005 ο Σουηδός Γ. Λίντμπλαντ είχε καταθέσει το σχέδιο καταδίκης των εγκλημάτων του κομμουνισμού, στα μέρη μας τραγουδούσαμε την Τρίτη Διεθνή και καταγγέλλαμε την Ε.Ε. ως άντρο αντικομμουνιστών».
(Τάκης Θεοδωρόπουλος – ΝΕΑ – 9.5.13) Θέλω να ελπίζω ότι αυτό το σχέδιο νόμου δεν θα γίνει τελικά Νόμος! Όπως θέλω επίσης να ελπίζω ότι κάποτε σ’ αυτή τη χώρα, θα καταδικάζουμε το «κακό», «ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας, κοσμοθεωρίας,
χώρας, κόμματος, επιχείρησης και οικογενείας»!

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ!
Την άρση της ασυλίας
της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη (175-21),
του βουλευτή της Χ.Α., Ηλία Παναγιώταρου (196-0), του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη (174-22) και του ανεξάρτητου βουλευτή, Οδυσσέα Βουδούρη (194-2) ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής, με συντριπτικές πλειοψηφίες,
έξω και μακριά από «κομματικές γραμμές» (15.5.2013). Από το 1974, έως το 2011, σε σύνολο 586 αιτήσεων, είχαν εγκριθεί μόνον 12 (δώδεκα)! Να λοιπόν, που κάτι αλλάζει! Πόντο-πόντο, σ’ ένα πολύ μακρύ δρόμο, αλλά αλλάζει! Όσοι αρνούνται να το δουν, είναι φανατικοί αντιπολιτευόμενοι, μαζοχιστές ή τυφλοί τ’ όμματα, τ’ ώτα τον τε νουν!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ!
“Για πρώτη φορά επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν τρία ανθρώπινα έμβρυα από δερματικά κύτταρα και ωοκύτταρα. Για να το επιτύχουν χρησιμοποίησαν τη μέθοδο κλωνοποίησης, που έφεραν στη ζωή πριν από 17 χρόνια το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, την Ντόλι. Οι επιστήμονες θεωρούν την ανακάλυψη ορόσημο”, Ανθρώπινο και φυσιολογικό είναι, αλλά μακριά από τη γειτονιά μας συμβαίνουν κοσμογονικά κυριολεκτικά πράγματα κι εμείς ασχολούμεθα με τον μικρόκοσμό μας, πιστεύοντας πάντα ότι αποτελούμε τον ομφαλό του πλανήτη μας. Η κλωνοποίηση αποτελεί, κατά την ταπεινή γνώμη μου, τη μεγαλύτερη και συγκλονιστικότερη ανακάλυψη της ανθρωπότητας, με ασύλληπτες ευεργετικές προεκτάσεις στο μέλλον. Σκέπτομαι μόνον τον «κλονισμό» των συνανθρώπων μας, που βαθιά πιστεύουν στη θεϊκή προέλευση του ανθρώπινου είδους!

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Ο κ. ΣΛΑΒΟΪ ΖΙΖΕΚ;
«Βίντεο, δείχνει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να χειροκροτάει τον σλοβένο φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ, όταν εκείνος δήλωσε πως, «όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν από εμένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ στη Σιβηρία». (ΝΕΑ – 20.5.2013). Η ιταμή αυτή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας δημοκρατικής χώρας από τον παρουσιάζοντα συμπτώματα ψυχασθένειας, Σ. Ζίζεκ, τότε μόνον όμως θα μπορούσε να γίνει εφιαλτική πραγματικότητα, αν ο κ. Αλ. Τσίπρας γινόταν πρωθυπουργός και διόριζε Υπουργό Ασφαλείας τον κ. Σ. Ζίζεκ, ως άλλον Μπέρια.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr