Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μ. Αμοιρίδη σε δημοσίευμα

15 Φεβρουαρίου 201616:31

Σε απάντησή του προς το δίκτυο Hellas Press  (σχετικό δημοσίευμα)ο Αντιπεριφειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης αναφέρει:

“Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, όσον αφορά δημοσίευμα που εντόπισα στις ενημερωτικές ιστοσελίδες του δικτύου σας, σας ενημερώνω ότι το συγκεκριμένο έργο στο οποίο αναφέρεται, δεν αφορούσε μόνο τη δημιουργία διαδικτυακής σελίδας αλλά επιπλέον μελέτη σχεδιασμού και δράσεις προβολής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο προϋπολογισμός του έργου και η διαγωνιστική διαδικασία ανάδειξης μειοδότη, συντελέστηκαν από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, τηρήθηκαν τα νόμιμα και δεν υπήρξε αιτία να ανατραπεί από εμάς. Ως διοίκηση εργασθήκαμε ώστε το έργο να βελτιωθεί και να ολοκληρωθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποτέλεσμα για την Περιφέρεια.

Όσον αφορά την παρουσία σε ιδιωτικές εκδηλώσεις είναι στη διακριτική μου ευχέρεια και δεν επιβάλλεται. Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες για εμάς είναι το ζητούμενο διότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει μία αειφόρος τουριστική ανάπτυξη και είμαστε δίπλα σε κάθε σοβαρή προσπάθεια και στους επαγγελματίες της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση όμως σε εκβιαστικές πρακτικές δεν θα υποκύψουμε και ελπίζουμε αυτά τα φαινόμενα που είναι ξένα προς την υγιή επιχειρηματικότητα να απομονωθούν.

Η Περιφέρεια, το διάστημα της παρούσας διοίκησης, έχει αναδείξει τον τουρισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της αναπτυξιακής της πολιτικής με δράσεις προβολής αλλά και βελτίωσης υποδομών. Να υπενθυμίσω ότι ο Περιφερειάρχης αποφάσισε την χρηματοδότηση έργων, που ενώ αποτελούσαν αξιόλογους τουριστικούς πόρους, για χρόνια ήταν εγκαταλειμμένα: βελτίωση μονοπατιών και υποδομών στα Στενά Νέστου, Καταρράκτη Λειβαδίτη, μονοπάτι που οδηγεί από τη συνοικία Σαμακώβ στα μοναστήρια, αλλά και την πρόσφατη επίσκεψη ξένων και Ελλήνων δημοσιογράφων στη περιοχή Παρανεστίου και Σταυρούπολης με στόχο την προβολή της. Άλλωστε ο ίδιος ήταν που ως Νομάρχης Ξάνθης έδειξε ιδιαίτερη φροντίδα, συνεργάστηκε με φορείς και ανέδειξε με πληθώρα έργων και δράσεων την περιοχή της Σταυρούπολης σε τουριστικό προορισμό. Το ίδιο πράττει και σήμερα ως Περιφερειάρχης ενισχύοντας μεταξύ άλλων και μέσω του νέου ΕΣΠΑ (πχ ΟΧΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ VIA EGNATIA), τις τουριστικές, πολιτιστικές υποδομές και αναδεικνύει τον παρθένο φυσικό πλούτο μας.

Η κοινωνία απαιτεί συνέργειες και εργαζόμαστε για αυτό το σκοπό.”

Σχόλιο της Hellas Press Media

Στο δημοσίευμα στο οποίο απαντάτε ,δεν αναφέρεται στο έργο της Περιφέρειας και την υλοποίηση του, αλλά στην απουσία σας από εκδήλωση και την διαπίστωση πως σε όλη την περιφέρεια , το επόμενο οργανωμένο έργο  στο διαδίκτυο μετά από αυτό της περιφέρειας είναι είναι το nestohoria.gr και το οποίο το αναφέρουμε στο τέλος του άρθρου, συγκεκριμένα γράφουμε:

Να σημειώσουμε εδώ ότι στην Περιφέρεια ΑΜΘ, μετά την σελίδα της Περιφέρειας (η οποία στοίχισε κοντά στις 200000 euro) η επόμενη οργανωμένη προσπάθεια στο διαδίκτυο για τον τουρισμό στην περιοχή είναι το nestohoria.gr το οποίο στοίχισε μόνο εθελοντική εργασία

Ποιος ο λόγος που αναφερθήκατε σε όλο το έργο δεν το καταλάβαμε.

Στο έργο της Περιφέρειας για την ιστοσελίδα της, έχουμε αναφερθεί πολύ παλιότερα πριν ακόμα γίνετε Αντιπεριφερειάρχης, και συγκεκριμένα το 2013  όταν στην Διοίκηση ήταν ο κύριος Γιαννακίδης και ο κύριος Παυλίδης στην αντιπολίτευση. Τότε ο διαγωνισμός του έργου είχε προϋπόθεση η εταιρεία που θα συμμετείχε να έχει ως στέλεχος και …σκηνοθέτη (διαβάστε εδώ)

Στην ουσία του άρθρου τώρα που απαντάτε και αναφέρετε πως:

Όσον αφορά την παρουσία σε ιδιωτικές εκδηλώσεις είναι στη διακριτική μου ευχέρεια και δεν επιβάλλεται. Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες για εμάς είναι το ζητούμενο διότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει μία αειφόρος τουριστική ανάπτυξη και είμαστε δίπλα σε κάθε σοβαρή προσπάθεια και στους επαγγελματίες της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση όμως σε εκβιαστικές πρακτικές δεν θα υποκύψουμε και ελπίζουμε αυτά τα φαινόμενα που είναι ξένα προς την υγιή επιχειρηματικότητα να απομονωθούν.

Από την απάντηση σας καταλαβαίνουμε ότι κρίνατε προσωπικά ότι η προσπάθεια για τα ανάπτυξη του Branding ΝΕΣΤΟΧΩΡΙΑ δεν είναι σοβαρή και έτσι δεν υπήρχε λόγος να παρευρεθείτε ούτε εσείς ο ίδιος ούτε κάποιος συνεργάτης σας. 

Το πιο σημαντικό στην απάντηση σας , αναφέρετε “Σε κάθε περίπτωση όμως σε εκβιαστικές πρακτικές δεν θα υποκύψουμε” . Θα θέλαμε να μας απαντήσετε που ακριβώς είναι ο εκβιασμός; Στο ότι αναφέραμε ότι απαξιώσατε την προσπάθεια;
Εσείς ο ίδιος αναφέρετε επί λέξη:
Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες για εμάς είναι το ζητούμενο διότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει μία αειφόρος τουριστική ανάπτυξη και είμαστε δίπλα σε κάθε σοβαρή προσπάθεια και στους επαγγελματίες της περιοχής” .

Από την στιγμή που απουσιάζατε πλήρως ως Περιφέρεια και προφανώς απαξιώσατε την προσπάθεια γιατί πιθανόν κρίθηκε μη σοβαρή

Απάντηση κύριε Αμοιρίδη θα πρέπει να δώσετε στους επαγγελματίες όχι σε εμάς που καταγράψαμε το γεγονός.

Τέλος κάθε φορά που σας γίνεται μια κριτική δεν γίνεται να μας αναφέρετε πόσο καλή δουλειά κάνει ο κύριος Παυλίδης, για αυτό είναι Περιφερειάρχης , για κάνει καλή δουλειά

Και αναφερόμαστε σε αυτό γιατί και άλλη φορά που τολμήσαμε να κάνουμε κριτική, και πάλι θελήσατε να μας επαναφέρεται στην τάξη αλλά τότε σας απαντήσαμε, το διαδίκτυο είναι αμείλικτο, σας το ξαναθυμίζουμε εδώ

Τέλος μπορεί να σας έχει διαφύγει, αλλά σας έχουμε κάνει και άλλη φορά κριτική και μπορείτε να την διαβάστε εδώ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr