Ανταλλαγή μεγάλων αρχείων στο Facebook με το Pipe

6 Ιουνίου 201310:00

Αν γενικότερα το ψάχνεις με την τεχνολογία, τότε σίγουρα χρησιμοποιείς κάποια cloud υπηρεσία όπως το Google Drive, το Microsoft SkyDrive ή το Dropbox.

Αν θέλεις μάλιστα να στείλεις σε κάποιον φίλο σου ένα μεγάλο αρχείο, υπάρχουν και λύσεις όπως το WeTransfer, το SendSpace και άλλα πολλά. Έλα όμως που πολλοί από τους φίλους μας δεν χρησιμοποιούν τίποτα άλλο στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή πέρα από το Facebook…

Το Pipe είναι μια νέα υπηρεσία σε μορφή εφαρμογής του Facebook, που επιτρέπει στα μέλη του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου να ανταλλάξουν μεταξύ τους αρχεία μεγέθους έως και 1GB –με ένα απλό drag-and-drop. Τα αρχεία μεταφέρονται απευθείας από τον ένα υπολογιστή στον άλλο (peer-to-peer), χωρίς την παρεμβολή κάποιου server, αρκεί φυσικά και οι δύο χρήστες να βρίσκονται online στην εφαρμογή του Pipe.

Σε περίπτωση που ο αποδέκτης είναι offline, το Pipe μπορεί να αποθηκεύσει έως και 100MB δεδομένων σε ένα «locker», για να τα κατεβάσει στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή αργότερα. Αυτό κατ’ επέκταση σημαίνει ότι η μεταφορά αρχείων έως 1GB είναι εφικτή μόνο όταν τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης βρίσκονται online. Για περισσότερα, μπες στο www.pipe.com.

Πηγή : i-TECH4u.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr