Ανακαλούνται φορτιστές iPhone λόγω κινδύνου υπερθέρμανσης

13 Ιουνίου 201420:06

Λόγω κινδύνου υπερθέρμανσης σε σπάνιες περιπτώσεις, η Apple προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φορτιστή USB που συνόδευε όλα τα iPhone την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2009 έως το Σεπτέμβριο του 2012. To ίδιο διάστημα το εν λόγω τροφοδοτικό πωλούνταν και ως μεμονωμένο αξεσουάρ, στην Ελλάδα.

Οι χρήστες iPhone καλούνται να ελέγξουν αν ο φορτιστής τους ανήκει στη σειρά A1300. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να τον αντικαταστήσουν δωρεάν με το νεότερο μοντέλο σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο κατάστημα. Θα χρειαστεί πάντως να προσκομίσουν και το ίδιο το iPhone για επαλήθευση του σειριακού αριθμού.

Αναλυτικά, η Apple έχει λάβει έναν μικρό αριθμό αναφορών συμβάντων όπου το τροφοδοτικό τύπου USB υπερθερμάνθηκε. Η έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι ένα σχεδιαστικό θέμα ενδέχεται, σε σπάνιες περιπτώσεις, να καταλήξει σε υπερθέρμανση του τροφοδοτικού, το οποίο μπορεί να αρχίσει να καίει, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πιθανότητα κινδύνου εγκαύματος. Έχουν αναφερθεί ορισμένοι τέτοιοι τραυματισμοί σε έναν μικρό αριθμό των αναφερθέντων συμβάντων.

Η Apple αποφάσισε να ξεκινήσει ένα προληπτικό πρόγραμμα ανταλλαγής, ζητώντας από τους πελάτες της να διακόψουν τη χρήση του τροφοδοτικού τους και να το ανταλλάξουν χωρίς χρέωση με ένα νέο, επανασχεδιασμένο μοντέλο. Οι καταναλωτές μπορούν να φορτίζουν το iphone τους συνδέοντάς το με το καλώδιο USB σε κάποιον υπολογιστή, έως ότου παραλάβουν το νέο τροφοδοτικό.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr