koutouphs

Άβουλοι και μοιραίοι. Του Θαλή Κουτούπη

16 Οκτωβρίου 201208:14

koutouphsΤο 1937 ο Γερμανός πάστορας Martin Niemoller έγραφε ένα ποίημα, όπου περιέγραφε τις συνέπειες της «απάθειάς» του για τα όσα διαδραματίζονταν στην Ναζιστική Γερμανία. «Στη Γερμανία οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.

Μετά ήρθαν για τους Εβραίους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν προτεστάντης και γι’ αυτό δεν μίλησα. Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε δεν είχε μείνει πια κανείς, να μιλήσει για κανέναν».
Ας ελπίσουμε ότι κανένας από εμάς δεν θα χρειασθεί να γράψουμε κάποτε ένα τέτοιο ποίημα, αποδεικνύοντας ότι υπήρξαμε άβουλοι και μοιραίοι!…

ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ!
Τι λέει η Τρόικα; Γιατί έχει στυλώσει τα πόδια; Κάτι πολύ απλό: τα μέτρα που μάς φέρνετε δεν έχουν σίγουρο αποτέλεσμα, έχοντας μάλιστα υπόψη μας τις πρακτικές που ακολουθήσατε τα τρία προηγούμενα χρόνια. Όλη αυτή τη δικαιολογημένη καχυποψία θα μπορούσε να την καταρρίψει η Κυβέρνηση, απολύοντας απλώς τους Δημόσιους Υπαλλήλους που προσλήφθηκαν παράνομα, εκτός ΑΣΕΠ και τους δεκάδες χιλιάδες που… “κάθονται” σε χιλιάδες άχρηστους οργανισμούς! Αυτή είναι μια βέβαιη και κυρίως μόνιμη σημαντικότατη οικονομία, μαζί με την πολύτιμη εξυγίανση του δημόσιου τομέα. Αλλά, όοοοοχι! Δεν αγγίζουμε ούτε τρίχα δημοσίου υπαλλήλου!

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΑΙΜΑ
Νεκρός, στο σπίτι του στον Βόλο, βρέθηκε (4.10.12) ο 57χρονος πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ,  Λεωνίδας Τζανής. Το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη «λίστα»,
που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, με τα 36 ονόματα πολιτικών προσώπων που ελέγχονται. Ο απεχθής Δημοσιογράφος/Κοράκι μπορεί να ανοίξει σαμπάνιες! Το έργο του είχε αποτέλεσμα! Κι αν το συνεχίσει, μπορεί να «σημαδέψει» στο τζιπ του (όπως οι πιλότοι) κι άλλον αυτόχειρα! Δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλές λίστες!
ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΓΩ ΜΑΣ!
Επειδή ο αληθινός χαρακτήρας μας αποκαλύπτεται σε ώρες πίεσης, λυπάμαι να πω ότι αποδεικνύουμε πλέον καθημερινά ότι είμαστε ρατσιστές Και όχι μόνο έναντι των λαθρομεταναστών, αλλά και έναντι αλλήλων! Και οι αποδείξεις προσφέρονται δυστυχώς μαζικά!
Πρώτη και καλύτερη, το περίπου 10% των συμπολιτών μας,
που στοιχίζεται πίσω από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή! Δεύτερη- πολύ παλιότερη- η σθεναρή απόκρουση κάθε μέτρου για το κοινό καλό, από τις τοπικές κοινότητες. Δεν δέχονται στη «γειτονιά» τους πυλώνες της ΔΕΗ, δεν δέχονται ΧΥΤΑ, δεν δέχονται μονάδες ΟΚΑΝΑ, δεν δέχονται παραγωγικές επενδύσεις, δεν δέχονται αιολικά πάρκα, δεν δέχονται Κέντρα Φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Και κατά διαβολική σύμπτωση, το μόνιμό κίβδηλο επιχείρημά τους είναι ότι όλα αυτά βρίσκονται δίπλα σε σχολεία ή καταστρέφουν το περιβάλλον!!! Αμφιβάλλει κανείς ότι η λατρεία του ΕΓΩ, σε βάρος του ΕΜΕΙΣ αποτελεί ρατσισμό;

ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ
Αναρωτιέμαι καθημερινά, με πίκρα και αγανάκτηση, για πόσα χρόνια ακόμη και έως ποίου σημείου, οι αριστεροκάπηλοι θα εκμεταλλεύονται τα εμφυλιοπολεμικά και δικτατορικά συμπλέγματα, για να παραβιάζουν βάναυσα το Σύνταγμα και να προβαίνουν σε κάθε είδους παρανομίες. Για πόσα χρόνια ακόμη και έως ποίου σημείου θα ανέχεται η Πολιτεία τον εκβαρβαρισμό της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, με τον φόβο μήπως την «κακοχαρακτηρίσουν» κάποιοι Χαλβατζήδες και Στρατούληδες.
Στο κάτω-κάτω και έχασαν τον εμφύλιο και ούτε οι ηρωικοί
(έστω για λάθος λόγο) Ζαχαριάδηδες και Μπελογιάννηδες είναι
ούτε φωτεινές αριστερές προσωπικότητες, όπως ο Ηλιού, ο Μπριλλάκης, ο Κύρκος, ο Παπαγιαννάκης, ο Γιάνναρος.
Αντιποιούνται τους «αριστερούς» και καπηλεύονται εκείνους τους αγώνες,
όχι για να γκρεμίσουν το σύστημα, αλλά για να μπουν μέσα σ’ αυτό!
Επί τέλους! Είναι αδιανόητο μια παράταξη, που έχασε τον πόλεμο,
αλλά και το κάποτε ήθος της, να διαφεντεύει ουσιαστικά τη χώρα!

ΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η περιβόητη «λίστα», που παραδόθηκε από την κ. Λαγκάρντ στον κ. Παπακωνσταντίνου και περιοδεύει επί δυο χρόνια από ερμαρίου εις ερμάριον και από θυλακίων εις θυλάκια, ζυγίζει πολλούς τόνους! Είναι επίσης προφανές ότι αποτελεί ένα πελώριο σπυρί, γεμάτο πύον, που το πολιτικό, επιχειρηματικό και μιντιακό κατεστημένο δεν αντέχει το σπάσιμό του! Δεν είναι απίθανο η λίστα αυτή να οδηγήσει το κατεστημένο σε επιθανάτιους σπασμούς!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ «ΑΛΤ! ΤΙΣ ΕΙ»;
Μοιάζει να έχει ξεχάσει ο Στρατός μας το «Αλτ! Τις ει;». Κομματικοί εγκάθετοι (ενώ υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό) ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ανενόχλητοι στο «κάστρο» των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Κι ο Στρατός φώναξε σε βοήθεια την ΕΛ.ΑΣ.! Σε άλλη, ευνομούμενη Πολιτεία, την ίδια στιγμή θα είχαν πέσει μεγάλα στρατιωτικά και πολιτικά κεφάλια!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr