Αλέξανδρος Κοντός για Στρατόπεδο Σταυρούπολης: Η μετατροπή του σε Hot Spot υποβαθμίζει την περιοχή

3 Σεπτεμβρίου 201917:17

Θέση για το Στρατόπεδο Σταυρούπολης πήρε ο πρώην υπουργός , Αλέξανδρος Κοντός, για το ενδεχόμενο μετατροπής του χώρου σε Hot Spot.

Την πρόθεση της πολιτείας για την φιλοξενία προσφύγων την είχε αποκαλύψει τον Οκτώβριο του 2018, σε μια απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη στην Λάρισα, το Viadiplomacy.gr 

Πριν λίγες ημέρες, το Xanthipress.gr αποκάλυψε ότι ήδη έχει παρθεί νέα απόφαση από την νέα κυβέρνηση η οποία θέλει να κάνει διασπορά των προσφύγων και στην Θράκη ώστε να αποφύγει τις πιέσεις από τους δημάρχους της κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι φιλοξενούν το σύνολο των προσφύγων στην Βόρεια Ελλάδα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρώην υπουργού

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Ακριτικής Σταυρούπολης, μιας από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας μας, καθώς και η κοινωνία της Ξάνθης για την πιθανή δημιουργία Hot-Spot στο πρώην Στρατόπεδο «Αναλογίδη».

Συγκεκριμένα -και σύμφωνα με τα όσα έχουν δει ευρύτατα τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας- το Υπουργείο Άμυνας έχει δώσει μια λίστα 15 ανενεργών στρατοπέδων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής προσφύγων και αλλοδαπών (Hot-Spot), προκειμένου με τον τρόπο αυτό να γίνει αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Μάλιστα μεταξύ των στρατοπέδων αυτών που προτείνονται, δυστυχώς συμπεριλαμβάνεται και το πρώην Στρατόπεδο «Αναλογίδη» της Ακριτικής Σταυρούπολης που επί θητείας μου είχε μετατραπεί σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων προκειμένου η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον τρόπο αυτό να θωρακίσει και να εμψυχώσει τους ακρίτες κατοίκους και παράλληλα να συντελέσει με τον καλύτερο τρόπο στη γενικότερη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ακριτικής Ορεινής περιοχής του Νομού μας.

Ήδη όλη η περιοχή είναι ανάστατη, οι δε κάτοικοι της Ακριτικής Σταυρούπολης που συνεχώς μου τηλεφωνούν, εκφράζουν την αγωνία, τον φόβο αλλά και την οργή τους, για την πιθανή μετατροπή του Στρατοπέδου σε Hot Spot με ότι αυτό συνεπάγεται και για την πλήρη υποβάθμιση της Ορεινής περιοχής και του οικισμού, αφού το συγκεκριμένο Στρατόπεδο βρίσκεται μέσα στη Σταυρούπολη, δίπλα στα σχολεία και τα σπίτια τους.

Θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή Κυβέρνηση θα δει με την ανάλογη ευαισθησία το θέμα της φημολογούμενης λειτουργίας Hot Spot στο Στρατόπεδο «Αναλογίδη» και ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας και ο κοινωνικός ιστός της Σταυρούπολης. Αφού μια τέτοια απόφαση είναι βέβαιο ότι δεν αναβαθμίζει αλλά υποβαθμίζει και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr