Προτάθηκε ξανά το Στρατόπεδο Σταυρούπολης για Camp προσφύγων – Τι θα κάνει ο Μανώλης Τσέπελης

31 Αυγούστου 201914:20

Τον Οκτώβριο του 2018 το viadiplomacy.gr είχε αναφερθεί στα στρατόπεδα που ετοιμάζονται να υποδεχθούν πρόσφυγες. Θα ήταν το πρώτο camp στην Ξάνθη σε μια ευαίσθητη περιοχή. Το σχέδιο δεν προχώρησε γιατί από την μια είχαν μειωθεί οι ροές προς τα νησιά του Αιγαίου, και από την άλλη η απόφαση της τότε κυβέρνησης να μην μεταφέρει πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα. 

Η κατάσταση όμως που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα και οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που θα στείλει ο Ερντογάν στην Ελλάδα, αλλάζουν τα σχέδια της σημερινής κυβέρνησης και ήδη έχουν κατατεθεί έτοιμα σχέδια για την δημιουργία δομής στην Σταυρούπολη για 1000 και πλέον άτομα. 

Τις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί από τον νέο δήμαρχο, Μανώλη Τσέπελη, όχι η γνώμη του, αλλά οι δομές του Δήμου ώστε το στρατόπεδο να είναι έτοιμο όταν θα αρχίζουν να μεταφέρονται από τα νησιά οι πρόσφυγες. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr