Γαρίδες μεξικάνικες ala porto valarta

1 Σεπτεμβρίου 201022:00

garides_alaΓαρίδες μεξικάνικες ala porto valarta

 

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη σε λωρίδες σαν σπίρτα (julliene)
  • 2 καυτερές πιπεριές (chilies ή άλλο είδος), χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες
  • 15 ελιές XENIA, πράσινες, γεμιστές, κομμένες σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κίμινο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες
  • 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • χυμό ενός λεμονιού και λίγο τρίμα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδι, το κρεμμύδι και πιπεριά και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν (όχι να καούν).
  • Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, το κίμινο και το αλάτι.
  • Το αφήνουμε να βράσει για 5 με 6 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και βραζουμε για περίπου 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το λεμόνι και σερβίρουμε σε άσπρο ρύζι.
  • Γαρνιρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
  • Καλή σας όρεξη…
    chef panos marinos seattle washington .u.s.a
  • http://greekcook.gr
  • Αρθρογράφος

    mm
    Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
    Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr