Αγωγή του Twitter κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ

8 Οκτωβρίου 201409:04

Αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης κατέθεσε την Τρίτη το Twitter, με την κατηγορία ότι δεν του επέτρεψε να δώσει στη δημοσιότητα μυστικές εντολές για παράδοση στοιχείων των χρηστών του.

Επικαλούμενο τα δικαιώματά του σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, το Twitter κατέθεσε αγωγή, προσθέτοντας έτσι ακόμη ένα κομμάτι στο «παζλ» της διαμάχης ανάμεσα στις τεχνολογικές εταιρίες και τις αμερικανικές αρχές, σχετικά με την ποσότητα των πληροφοριών που θα πρέπει να «θυσιάζουν» στον βωμό της εθνικής ασφάλειας.

«Αποτελεί πεποίθησή μας το ότι υποχρεούμαστε, σύμφωνα με την Πρώτη Τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος, να απαντήσουμε στις ανησυχίες των χρηστών μας και στις δηλώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ, σχετικά με το πλαίσιο εποπτείας της αμερικανικών αρχών», τόνισε σχετικά με την υπόθεση ο αντιπρόεδρος του Twitter Μπέντζαμιν Λι.

«Θα πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να το πράξουμε με έναν ουσιαστικό τρόπο και όχι με ανακρίβειες», πρόσθεσε.

Ο Λι διευκρίνισε, μάλιστα, ότι το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν επέτρεψαν στο Twitter να δημοσιεύσει συγκεκριμένους αριθμούς στην «έκθεση διαφάνειας» του, εκτός από τις περιοχές που έχουν συμφωνηθεί με άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση από την αμερικανική κυβέρνηση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr