Αυτοκίνητο πλένεται μόνο του με υδροφοβική βαφή – Ultra-Ever Dry [video]

27 Απριλίου 201414:00

“Λουκέτο” στα πλυντήρια αυτοκινήτων απειλεί να βάλει μια νέα υδροφοβική και ελαιοφοβική βαφή αυτοκινήτων η οποία απομακρύνει τη βρωμιά διατηρώντας τα οχήματα πάντα αστραφτερά.

Πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που τολμά να δοκιμάσει την επαναστατική βαφή είναι η ιαπωνική Nissan, που θα εφαρμόσει τη νανοτεχνολογία στο μοντέλο Note που παράγεται στη Βρετανία. Η οικονομική επιβάρυνση για τους πελάτες θα είναι μόλις 550 Ευρώ.

“Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι μια αγγαρεία που συνεπάγεται αρκετά μεγάλο κόστος” αναφέρει εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας.

Η νέα βαφή σύμφωνα με τον ίδιο λειτουργεί ως προστατευτικός υμένας ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το εξωτερικό περιβάλλον απομακρύνοντας από την επιφάνεια του οχήματος λάσπη, νερό, σκόνη, λάδια και βρωμιά καθιστώντας τις βούρτσες των πλυντηρίων αυτοκινήτων παρωχημένες.

Η εν λόγω νανοτεχνολογία έχει λάβει την ονομασία Ultra-Ever Dry.

Εκτός των προαναφερομένων, η Nissan έχει ήδη εγκαταστήσει στο νέο Nissan ΝΟΤΕ, μια αντίστοιχη τεχνολογία “αυτοκαθαρισμού” στην κάμερα οπισθοπορίας. Η καινοτομία σε αυτή την κάμερα, έγκειται στο σύστημα πλύσης και στεγνώματος που έχουν αναπτύξει οι μηχανικοί της Nissan: εκτός από την εκτόξευση νερού και πλυστικού υγρού στον φακό της, υπάρχει και σύστημα για το στέγνωμά της με πεπιεσμένο αέρα. Έτσι παρέχει ανά πάσα στιγμή την απόλυτα καθαρή ορατότητα, αποδεικνύοντας το βάθος της καινοτομίας του νέου Nissan ΝΟΤΕ.

Μέχρι στιγμής , η τεχνολογία Ultra – Ever Dry ®, η οποία διατίθεται στο εμπόριο έχει ανταποκριθεί καλά σε περιπτώσεις κοινής χρήσης, καθώς και στη βροχή, το σπρέι, τον παγετό, το χαλάζι και τα λιμνάζοντα νερά . Αν και δεν υπάρχουν σχέδια για την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, η Nissan μελετά το ενδεχόμενο να προσφέρεται η συγκεκριμένη τεχνολογία επίστρωσης, ως προαιρετική επιλογή.

Δείτε το σχετικό video με το “αυτοκαθαριζόμενο” Nissan ΝΟΤΕ:

Πηγή : econews.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr