Αυταπάτες ή “απάτες”. Του Χρίστου Πούλιου

10 Μαΐου 201600:49

Αυταπάτες ή “απάτες”; Αυταπάτη ( Μπαμπινιώτης):

1) η δημιουργία από τον ίδιο μας τον εαυτό εσφαλμένων ή φανταστικών κρίσεων σύμφωνα με τις επιθυμίες μας, το να ξεγελούμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

2) κάθε διαμορφωμένη πίστη κάποιου, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ερμηνεία του όρου προφανής. Η παραδοχή “περί αυταπάτης” από τον ίδιο τον πρωθυπουργό νωπή.

Τα ερωτήματα , που βασανίζουν τον απλό πολίτη αυτής της χώρας , που διοικείται από ανθρώπους που είχαν ( ή ακόμα έχουν;) αυταπάτες , πολλά. Ωραία λοιπόν. Πήρε την εξουσία έχοντας αυταπάτες. Διαπραγματεύτηκε έχοντας αυταπάτες. Έκανε δημοψήφισμα έχοντας αυταπάτες. Μετέτρεψε το “όχι” σε “ναι” άνευ όρων.

Σέρνει την περιβόητη αξιολόγηση έχοντας αυταπάτες. Εν τω μεταξύ η χώρα πορεύεται στον αυτόματο πιλότο και η πραγματική οικονομία ( βιομηχανία, εμπόριο, ελεύθεροι επαγγελματίες) είναι σε ημιθανή κατάσταση στην εντατική.

Χωρίς αυταπάτες ότι κάτι θ´αλλάξει σύντομα. Οι τράπεζες έκλεισαν ( προσωρινά μας είχαν πει) και τα capital controls ( κι αυτά προσωρινά μας είχαν πει) ζουν και βασιλεύουν.

Χιλιάδες Ελληνόπουλα με πανεπιστημιακή εκπαίδευση ( έτοιμοι επιστήμονες που πλήρωσαν οι γονείς και η πολιτεία) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα διάφοροι Καρανικες, με μόνο εφόδιο την κομματική τους προσήλωση και διάφορες απίστευτες θεωρίες περί ισοπέδωσης και τάσης προς το απόλυτο τίποτα, πλαισιώνουν και συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό για θέματα …οικονομικής στρατηγικής και …ανάπτυξης!

Η χώρα πλημμύρισε με πρόσφυγες από λάθος εκτιμήσεις της κυβέρνησης ( ή μήπως αυταπάτες;). Λαίλαπα νέων φόρων ( που προστίθενται στους ήδη επαχθείς ) επιβάλλονται και αποτελειώνουν όσους άντεξαν ως τώρα. Μας είπε ο πρωθυπουργός ότι μπορούμε να του καταλογίσουμε ότι είχε αυταπάτες , αλλά επ´ουδενί ότι “δεν τίμησε την ψήφο και την λαϊκή εντολή”.

Κι εγώ ο έρμος, μαζί με τους λοιπούς πολίτες , αναρωτιέμαι. Ποια είναι η διάφορα; Ποιος καλείται να πληρώσει τις “αυταπάτες” του Τσίπρα; Και όλα αυτά που συμβαίνουν ( και τα χειρότερα που θα επισυμβούν) ποιος θα τα υποστεί; Κουράστηκα πια με τον αριστερό βερμπαλισμό και την καθεστωτική πρακτική. Αγανακτώ κι ενώνω τη φωνή μου με όλους όσους θεωρούν ότι οι “αυταπάτες” ενός πρωθυπουργού σε τίποτα δεν διαφέρουν από την εξαπάτηση ενός ολόκληρου λαού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr