Εθελοντής πυροσβέστης έβαλε 9 φωτιές

14 Αυγούστου 201022:00

news-ethelontis-pyrosvestis-empristis1O 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση για τη φωτιά στο Δήμο Θιναλίων της Κέρκυρας, αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν εμπρηστής κατά συρροήν.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα»,  ο 38χρονος  άφησε έκπληκτους τους ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, όταν αποκάλυψε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες έβαλε φωτιές σε 9 διαφορετικά σημεία του νησιού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 38χρονος επικαλέστηκε την ανάγκη του να μονιμοποιηθεί στην Πυροσβεστική. Αφού άναβε φωτιές ενημέρωνε αμέσως την Πυροσβεστική και στη συνέχεια έδειχνε ιδιαίτερο ζήλο για την κατάσβεση της.

Ο κ. Ανδριανός Γκουρμπάτσης, υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, ο οποίος  έχει πραγματοποιήσει σχετική έρευνα για το προφίλ του εθελοντή πυροσβέστη – εμπρηστή, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «Οι περισσότεροι μέχρι σήμερα φερόμενοι ως εμπρηστές δάσους είναι ΄΄αυτόκλητοι΄΄ εθελοντές ή δραστηριοποιούνται σε οργανώσεις των δήμων.

Επιλέγουν τον τρόπο και τον χώρο αυτό για να χαρακτηριστούν ΄΄εθελοντές” δασοπυροσβέστες, γιατί δεν προβλέπεται ούτε υπάρχει κάποιος έλεγχος των προσόντων τους και μπορούν εύκολα να διεισδύσουν, ενώ οι εθελοντές του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας ελέγχονται βάσει κριτηρίων της σχετικής κείμενης νομοθεσίας».

http://www.econews.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr