ASTYNOMIKI SXOLI SYRMATOPLEGMA

80 άτομα λιγότερα φρουρούν τη Σχολή Αστυνομίας! Οριστική μετατροπή σε Κέντρο Μεταναστών, λένε οι συνδικαλιστές

30 Δεκεμβρίου 201223:38


Στη διαπίστωσή ότι η δύναμη που διατέθηκε στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης έχει μειωθεί κατά 80 άτομα, προχωρά  η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης με έγγραφό της προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, στο ίδιο έγγραφο κρίνουν ότι η λειτουργία της Σχολής ως Κέντρο Φύλαξης είναι οριστική και όχι προσωρινή, ενώ σημειώνουν ότι 4 μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας, η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης αντί να αστυνομεύει την Περιφέρεια, φυλάει τη Σχολή Αστυνομίας.

 

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλαν στον Αρχηγό του Σώματος:

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης από τις αρχές Αυγούστου, όταν ξεκίνησε η μεταφορά παράνομων μεταναστών στο Τ.Δ.Α Ξάνθης, ήταν αντίθετη για λόγους που έχουμε αναλύσει σε προγενέστερα έγγραφά μας, στην μετατροπή του εκπαιδευτικού μας ιδρύματος σε κέντρο φιλοξενίας (φυλακές) λαθρομεταναστών.
Δυστυχώς όμως όπως τελικά φαίνεται, παρ` όλες τις κατά τη γνώμη μας εμπεριστατωμένες αναφορές μας για την ακαταλληλότητα του χώρου αλλά και των κινδύνων που παραμονεύουν για τους παράνομους μετανάστες και τους συναδέλφους μας, η απόφασή σας ήταν η οριστική μετατροπή της σχολής σε κέντρα κράτησης!

-Τέσσερις μήνες μετά, η δύναμη που είχατε διαθέσει έχει μειωθεί κατά 80 άτομα με αποτέλεσμα εκτός από αδύνατη να είναι και επικίνδυνη.
-Αρρώστιες που είχαν ξεχαστεί εδώ και χρόνια από τη τοπική μας κοινωνία σήμερα κάνουν την εμφάνισή τους στους χώρους φιλοξενίας (ψώρα, φυματίωση κ.α)
-Δύναμη που κανονικά θα έπρεπε να αστυνομεύει την Περιφέρεια Ξάνθης είναι αναγκασμένη να φυλάει στην πρώην πλέον Σχολή Αστυνομίας.

Παρότι δεν μας ζητήθηκε από πουθενά η άποψή μας για το πώς πρέπει να στελεχωθεί το κέντρο κράτησης, εμείς θεωρούμε υποχρέωσή μας, πρώτιστα απέναντι στους συναδέλφους μας αλλά και στην τοπική κοινωνία να σας επισημάνουμε για άλλη μια φορά, ότι θα πρέπει ο χώρος να βελτιωθεί ώστε να καλύπτει όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας αλλά και να σας παραθέσουμε τον αριθμό των αστυνομικών που πρέπει να έχει το κέντρο φύλαξης.
Η πρότασή μας είναι η εξής:

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΜΟ:
Αστυνόμος Ά ή ΄Β 1
Αστυνόμος Ά ή ΄Β ή Υπαστυνόμος Ά 1
Υπαστυνόμος Ά ή ΄Β 9
Ανθυπαστυνόμοι ή Αρχ/κες ΑΥ 24
Αστυφύλακες ,αρχιφύλακες Μ.Α.Υ, Ε.Φ 170
Επιπλέον, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην Α.Δ. Ξάνθης που μπορεί σε πραγματικό αριθμό να φαίνεται ότι είναι μείον 64, αλλά θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί νέες Υπηρεσίες που ανεβάζουν τον αριθμό των κενών.
-ΔΙΑΣ: Η ομάδα δημιουργήθηκε με 20 άτομα τα οποία μετακινήθηκαν άλλες Υπηρεσίες της Α.Δ αποδυναμώνοντας τες.
-Μεθοριακός Σταθμός Αγίου Κωνσταντίνου: 15 άτομα από την Α.Δ. στελέχωσαν τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.
-Διμοιρία: Η διμοιρία πλέον απασχολεί τουλάχιστον 15 άτομα σχεδόν κάθε μέρα αφού οι υπηρεσιακές ανάγκες, όπως κρίνουν οι ανώτεροι μας είναι αυξημένες.

Κύριε Αρχηγέ,
Θεωρούμε ότι δε χρειάζεται να σας κάνουμε πληρέστερη ανάλυση των κενών της κάθε Υπηρεσίας αφού είμαστε πεπεισμένοι ότι λόγω της θέσης, της εμπειρίας και του ενδιαφέροντος που δείχνεται γνωρίζεται πολύ καλά την εικόνα του κάθε Τμήματος.
Το σωματείο μας είναι υποχρεωμένο να επισημάνει για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στη λειτουργία του κέντρου κράτησης με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων μας, των μεγάλων κενών που υπάρχουν στην Α.Δ. αλλά και της τοπικής κοινωνίας, και θέλει να σας τονίσει ότι εφόσον δεν εισακούγεται η άποψή του, θα πρέπει η φυσική αλλά και πολιτική ηγεσία να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις αποφάσεις τους.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr