Αποσύρεται ο λαμπτήρας πυρακτώσεως των 75 watt

12 Σεπτεμβρίου 201022:00

news-aposirshi-lamptiras-pyraktosisΠαρελθόν αποτελεί πλέον ο λαμπτήρας πυρακτώσεως των 75 watt, η παραγωγή και οι εισαγωγές του σταματούν στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

 

Ο καταναλωτής από εδώ και στο εξής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ διάφορων τύπων λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας, σε τιμές προσιτές για το πορτοφόλι του.

Τα καταστήματα καλούνται τώρα να εξαντλήσουν τα αποθέματα τους.

Το κόστος για τους λαμπτήρες νέας γενιάς μπορεί να είναι υψηλό, αλλά αποσβαίνεται  με το παραπάνω με την εξοικονόμηση ενέργειας.

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η αναγραφή στη συσκευασία του προϊόντος, λεπτομερών πληροφοριών για τη διευκόλυνση του καταναλωτή ως προς την επιλογή καλύτερης λύσης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 θα ξεκινήσει η εξάντληση των αποθεμάτων λαμπτήρων 60W από τα ράφια των καταστημάτων και τον ίδιο μήνα του 2012 σειρά παίρνουν οι λαμπτήρες των 40W και 25W.

Πλέον ο καταναλωτής θα διαλέγει μεταξύ βελτιωμένων λαμπτήρων πυράκτωσης (με τεχνολογία αλογόνου), συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού (CFL), οι οποίοι είναι και οι ευρύτερης κατανάλωσης, και διόδων εκπομπής φωτός (LED), οι οποίοι δεν περιέχουν υδράργυρο.

Οι στόχοι της ΕΕ παραμένουν σταθεροί ως προς την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 20% μέχρι το 2020 της ενεργειακής ζήτησης.

Το κλειδί της κοινοτικής πολιτικής  για την επίτευξη του στόχου είναι τα προϊόντα υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Η απόσυρση των λαμπτήρων πυράκτωσης και η αντικατάσταση τους με αποδοτικότερους αναδείχθηκε σε επιδίωξη πρώτης προτεραιότητας, καθώς ο φωτισμός αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της κατανάλωσης ηλεκτρισμού σε ένα νοικοκυριό.

http://www.econews.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr