XanthiUnlimitedPotential

Το 7ο Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft Ελλάς

19 Οκτωβρίου 201017:49

XanthiUnlimitedPotentialΤο 7ο Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft  Ελλάς εγκαινιάστηκε χθες, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, στην πόλη της Ξάνθης. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Η ίδρυση του 7ου Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» αποτελεί μέρος της ιδιαίτερα σημαντικής πρωτοβουλίας της Microsoft Ελλάς, η οποία στοχεύει στην ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων του κοινωνικού συνόλου. Σημειώνεται ότι πέρα από την Ξάνθη, μέχρι σήμερα ήδη λειτουργούν έξι Κέντρα «Απεριόριστες Δυνατότητες» στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Τρίπολη, στη Χίο και στην Κοζάνη. Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 400 άτομα έχουν ολοκληρώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης και έχουν αποκτήσει ευχέρεια στην χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

Στα Κέντρα «Απεριόριστες Δυνατότητες» μετανάστες, μακροχρόνια άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια στη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Ο κάθε κύκλος μαθημάτων έχει διάρκεια 57 ωρών και με την ολοκλήρωσή του οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα πιστοποίησης της γνώσης τους, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ECDL, το οποίο αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας. 

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η Microsoft Ελλάς συνεργάζεται με την HEPIS και τον Φορέα Πιστοποίησης ECDL Ελλάς. Ειδικότερα, η HEPIS (Hellenic Professionals Informatics Society) έχει αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ ο Φορέας Πιστοποίησης ECDL Ελλάς προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής.

 Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» στην Ξάνθη, ο κ. Σοφιανός Ουτατζής, Διευθυντής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, υπογράμμισε: «Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης δίνει έμφαση στην εκπαίδευση, τόσο στη συμβατική προσέγγιση, όσο και σε αυτή της χρήσης των νέων τεχνολογιών. Στα ειδικά προγράμματα του Ιδρύματος συμμετέχει μεγάλος αριθμός ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με στόχο και αποτέλεσμα να ενισχύεται η θέση τους στην αγορά εργασίας. Ευτυχής συγκυρία υπήρξε η πρόταση συνεργασίας από μια πολύ μεγάλη εταιρεία με αποδεδειγμένες κοινωνικές ευαισθησίες και κοινό όραμα με εμάς τη Microsoft Ελλάς. Καρπός αυτής της συνεργασίας αποτελεί το πρόγραμμα Απεριόριστες Δυνατότητες (Unlimited Potential) που με την πολύτιμη βοήθεια και του Φορέα Πιστοποίησης ECDL Ελλάς και του Ελληνικού Δίκτυου Επαγγελματιών Πληροφορικής (HEPIS), εγκαινιάζεται σήμερα στην Ξάνθη για όλη τη Θράκη. Ευχαριστούμε θερμά τη Microsoft Ελλάς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε με το να μας επιλέξει εταίρο σε αυτήν την πολύ σπουδαία για την κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προσπάθεια»

Η κα Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς, ανέφερε: «Σήμερα, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Απεριόριστες Δυνατότητες”, είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να δημιουργούμε έναν ακόμα χώρο, όπου οι συμπολίτες μας θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάρια πάνω στη χρήση υπολογιστών και να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο για τον εαυτό τους ένα σημαντικό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Στη Microsoft Ελλάς πιστεύουμε ότι η πρόσβαση στην ψηφιακή γνώση αποτελεί δικαίωμα όλων και θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμβάλουμε δυναμικά, ώστε αυτή η γνώση να είναι διαθέσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας. Είμαστε σίγουροι ότι το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με την Hepis και την ECDL θα φέρουν αυτό την αποστολή σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο».

 

Ο κ. Μανώλης Λαμπόβας, Βοηθός Επικοινωνίας της HEPIS τόνισε ότι: «Η HEPIS, ως το Δίκτυο που ενώνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα έχει ως αποστολή της τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των κοινωνικών ομάδων στα αγαθά της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Με την ενεργή συμμέτοχη μας στο Πρόγραμμα “Απεριόριστες Δυνατότητες”, συμβάλλουμε ουσιαστικά στην αύξηση των ευκαιριών απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων από συνάνθρωπους μας που δεν είχαν την ευκαιρία να τις αποκτήσουν μέσα από τις διαδικασίες της τυπικής εκπαίδευσης. Πιστεύουμε ότι έτσι συμβάλλουμε στη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωση συνθηκών που θα εξασφαλίζουν ίσες κοινωνικές και οικονομικές ευκαιρίες».

Η σύσταση του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του διεθνούς κοινωνικού προγράμματος της Microsoft «Unlimited Potential – Απεριόριστες Δυνατότητες», το οποίο στοχεύει στην προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: τη μετεξέλιξη της εκπαίδευσης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους και τη στήριξη της καινοτομίας.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr