Σύλληψη 44χρονουμε 1,5 κιλό ακατέργαστης κάνναβης και όπλα

4 Νοεμβρίου 201013:15

2432Την Τετάρτη το μεσημέρι στη Χρυσούπολη – Καβάλας, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης ένας ημεδαπός, ηλικίας 44 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

 

Συγκεκριμένα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο ανωτέρω δράστης διακινεί ναρκωτικές ουσίες σε τοξικομανείς της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Νέστου Καβάλας, Αστυνομικοί του Α.Τ. Χρυσούπολης με τη συνδρομή ανδρών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, εντόπισαν τον εν λόγω δράστη να κινείται με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, σε ορεινή-δασική περιοχή του Παλαιού Ξεριά Καβάλας, ενώ στη θέα των Αστυνομικών, εν λόγω δράστης, τράπηκε σε φυγή πεζός δια μέσου παρακείμενου ρεύματος, χωρίς ωστόσο να διαφύγει καθόσον μετά από καταδίωξή του, σε απόσταση 1ος χιλιομέτρου περίπου, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Κατά το χρόνο της σύλληψης, πλησίον του,  βρέθηκε ένα (1) πιστόλι, διαμετρήματος 22χιλιοστών, μάρκας BERETTA, το οποίο ήταν οπλισμένο έχοντας φυσίγγιο στη θαλάμη και άλλα οκτώ (8) φυσίγγια στη γεμιστήρα, με αλλοιωμένο σειριακό αριθμό, το οποίο είχε απορρίψει κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του.

 

Σε έρευνα που ακολούθησε στο προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. όχημα, βρέθηκαν:

 1. Ένα (1) δέμα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 108,6 γραμμαρίων και
 2. δεκατρία (13) φυσίγγια των 22 χιλιοστών σε χάρτινη συσκευασία.

Επίσης, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην αγροικία του 44χρονου δράστη, στον εγκαταλελειμμένο οικισμό του Παλαιού Ξεριά Καβάλας, βρέθηκαν:

 1. Εννέα (9) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 1371,6 γραμμαρίων,
 2. ένα (1) μικροδέμα άγνωστης λευκής σκόνης, βάρους ενός (1) γραμμαρίου,
 1. δύο (2) γυάλινα βάζα με σπόρους κάνναβης, βάρους 57,3 γραμμαρίων,
 2. ένα (1) όπλο, τύπου φλόμπερ, αγνώστου μάρκας,
 3. μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
 4. ένα (1) μαχαίρι, με μήκος λάμας 14,5 εκατοστά και
 5. είκοσι επτά (27) φυσίγγια των 22 χιλιοστών σε χάρτινη συσκευασία.

Τέλος, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε ακινητοποιημένο (λόγω παλαιότητας) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ευρισκόμενο έξωθεν την οικίας του πατέρα του δράστη,  στον οικισμό του Ν. Ξεριά Καβάλας, βρέθηκαν:

 1. Ένα (1) δέμα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 114,7 γραμμαρίων και
 2. μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

 

Όλα τα παραπάνω πειστήρια και ειδικότερα: τα 1537,6 συνολικά γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα 57,3 γραμμάρια σπόρων κάνναβης, τα όπλα (πιστόλι, φλόμπερ και μαχαίρι), τα σαράντα (40) φυσίγγια των 22 χιλιοστών και οι δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κατασχέθηκαν, ενώ με τη σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία, πρόκειται οδηγηθεί ενώπιον κας. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr