Έκλεψαν όλη τη Βόρεια Ελλάδα και πιάστηκαν στην Ξάνθη για 4 κόλες

25 Φεβρουαρίου 201013:22

klopimaiaΜια σπείρα διαρρηκτών με μεγάλη δράση στην Ξάνθη και αρκετούς άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδα και ένα κλεπταποδόχο στην Ξάνθη, εξάρθρωσε η Αστυνομία της Ξάνθης.

 Πρόκειται για συμμορία Βουλγάρων οι οποίοι πραγματοποίησαν διαρρήξεις σε Ξάνθη, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα και ίσως και σε άλλες περιοχές. Συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στην Ξάνθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ξάνθης με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Α. Δ. Ξάνθης .Είναι τρεις πολίτες Βουλγαρίας (δύο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 35, 37 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν συστήσει τη συμμορεί που δρούσε με την μέθοδο της αναρρίχησης.

Στην κατοχή τους βρέθηκε  και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων-χρυσαφικών, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Επίσης στην κατοχή του ενός δράστη βρέθηκε σακίδιο που περιείχε μία φωτογραφική μηχανή μάρκας OLYMPUS με τα παρελκόμενα, ένα ΜΡ3 Player μάρκας AXIO χρώματος ασημί και τέσσερα κουτιά γνωστού αναψυκτικού που έκλεψε νωρίτερα από την πόλη ενώ οι συνεργοί του κρατούσαν «τσίλιες». Τα ευτελή αυτά κλοπιμαία του στοίχισαν και τη σύλληψή τους.

 Επίσης από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μέθοδο έκλεψαν χρυσαφικά-κινητά τηλέφωνα και λοιπά τιμαλφή αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τουςαπό διάφορες πόλεις. Οι παθόντες κλήθηκαν και αναγνώρισαν μέρος των κλοπιμαίων που τους αποδόθηκε.  Επίσης κάποια άλλα κλοπιμαία τα είχαν πουλήσει σε 29χροννο από το Δροσερό ο οποίος και συνελήφθη μαζί με τα κλοπιμαία και ένα όπλο στο σπίτι του.

Το πιστόλι μαζί με τα φυσίγγια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Κλοπιμαία που αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους παθόντες και τα υπόλοιπα παραμένουν στην Αστυνομία μέχρι να βρεθούν οι κάτοχοί τους. Οι τέσσερις δράστες θα ποροσαχθούν στον Εισαγγελέα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr