3ος Ορεινός Μαραθώνιος Θάσου “Υψάριον Μονοπάτι” 44 Κm

15 Μαΐου 201618:21

Την Κυριακή 22 Μαΐου , η Θάσος υποδέχεται τους φίλους του ορεινού τρεξίματος στον 3ο Ορεινό Μαραθώνιο Θάσου ΥΨΑΡΙΟΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 44Κ, άλλα και σε έναν καινούριο αγώνα ανοικτό στον καθένα που αγαπάει τις προκλήσεις και θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, τον ΛΑΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ 12Κ.

Ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, που για μια ακόμη χρονιά διοργανώνει Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου και η οργανωτική επιτροπή του ΜΤΒ THASSOS σε συνεργασία με την εταιρία αθλητικού εξοπλισμού Ιnov8. Και οι δύο αγώνες θα έχουν σημείο εκκίνησης στο ορεινό χωριό Θεολόγος και τερματισμό την παραλία του Aγ. Αντωνίου στον Ποτό.Η διοργάνωση θα μεριμνήσει για την μεταφορά των αθλητών και για τους 2 αγώνες από τον Ποτό στο Θεολόγο.

ΥΨΑΡΙΟΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 44Κ

1. ΓΕΝΙΚΑ:Η διαδρομή του αγώνα αποτελεί μια ολοκληρωμένη διάσχιση του σημαντικότερου ορεινού όγκου του νησιού, διερχόμενη από τις 2 ψηλότερες κορυφές του νησιού (Υψάριον 1204μ, Καζαβιτιανός Προφ. Ηλίας 1152μ).
Κύρια χαρακτηριστικά της διαδρομής οι εντυπωσιακοί βραχώδη σχηματισμοί στο Υψάριον όρος, μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλους με, αποκλειστική δασοκάλυψη Άρκευθου (άγεθρου, Αγριοκυπάρισου ), η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής και προστατευόμενη περιοχή ‘Natura’. Η διαδρομή των 44 χιλιομέτρων είναι ιδιαίτερα απαιτητική με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το όριο τερματισμού στην ακτή του Αγ. Αντωνίου είναι οι 10 ώρες. Η διοργάνωση προτείνει μόνο έμπειροι αθλητές να συμμετέχουν καθώς σε μερικά σημεία η διαδρομή έχει αυξημένες δυσκολίες. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 8.00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο του Θεολόγου. Ο μαραθώνιος αποτελεί βαθμολογικό κριτήριο για τις σημαντικότερες ανάλογες διοργανώσεις στην χώρα μας.

2. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ:Σκοπός των διοργανωτών είναι, η ανάδειξη του κυρίως ορεινού όγκου της Θάσου μέσα από τα δύο κύρια μονοπάτια πρόσβασης (ΘΕΟΛΟΓΟΥ & ΠΟΤΑΜΙΑΣ), καθώς και η ανάπτυξη του ορεινού αυτού αθλήματος στην περιοχή μας, θεωρώντας ότι με την προβολή της φύσης , την παρουσία των εθελοντών σε θέσεις κλειδιά μέσα στο φυσικό περιβάλλον σε αυτές τις αθλητικές διοργανώσεις και τέλος με την συμμετοχή των αθλητών, δημιουργείται ουσιαστική επαφή του ανθρώπου με τη φύση. Μόνο έτσι ο άνθρωπος θα αποκτήσει τη δυνατότητα να συλλογίζεται με βάση την ορθή κριτική σκέψη, θα διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες με αποτέλεσμα να αλλάξει ριζικά κάθε ιδεολογία του για τη φύση και να διακρίνει παράλληλα κάθε θετικό στοιχείο που προσφέρει η φύση στη ζωή του.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους.

4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

ΑΝΔΡΩΝ:19-39 (M1)
ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Α 39-49 (M2)
ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Β 50+ (M3)
ΓΥΝΑΙΚΩΝ (W)

5. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

-Μήκος διαδρομής:44.3χλμ.
-Θετική υψομετρική 1975μ
-Αρνητική υψομετρική 2206μ
-90% ορειβατικό μονοπάτι
-9% Δασικός δρόμος
-1%Άσφαλτος
-Υψηλότερο σημείο:Κορυφή Υψάριο 1204μ
-Χαμηλότερο σημείο:Τερματισμός Παραλία Αγ.Αντωνίου 0μ.

-Χρονικό όριο αποκλεισμού 10 ώρες.

-2 σημεία χρονικού αποκλεισμού Πανωθνή βρύση Ποταμιάς 5 ώρες & Θεολόγος 8 ώρες.

-Σταθμοί υποστήριξης 5

6.ΤΙΜΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ -ΠΑΡΟΧΕΣ:

Το τίμημα συμμετοχής στον αγώνα, ανέρχεται στα είκοσι (25) ευρώ,Οιπαροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής είναι οι ακόλουθες:
Α)για όλους τους συμμετέχοντες:
1. αριθμός αγώνα (bib)
2. προ αγωνιστικό γεύμα (pastaparty)
3. τροφοδοσία στον αγώνα

4. αναμνηστική μπλούζα συμμετοχής (Τεχνικό T-Shirt της εταιρίας Inov8),

5. τυχόν άλλα αναμνηστικά δώρα

Β)για όσους αθλητές τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα:

Αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού

ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ 12Κ

1. ΓΕΝΙΚΑ: Ο αγώνας ονομάστηκε έτσι, από το χαρακτηριστικό τοξωτό πέτρινο γεφύρι στην αρχή της διαδρομής. Είναι το μοναδικό του νησιού που σώζεται και αποτελεί ιστορικό μνημείο από την περίοδο της τουρκοκρατίας στο νησί.H διαδρομή του νέου αγώνα, περίπου 10 χιλιομέτρων, είναι σχεδόν όλη ελαφρώς κατηφορική σε βατό μονοπάτι και αποτελεί το τελευταίο μέρος της διαδρομής του μαραθωνίου. Αποτελεί μια αφορμή, να δοκιμάσει κάποιος την εμπειρία του ορεινού τρεξίματος χωρίς μεγάλη δυσκολία άλλα και να απολαύσει την όμορφη φύση μέχρι τον τερματισμό. Η εκκίνηση θα δοθεί επίσης από το Πνευματικό Κέντρο Θεολόγου στις 9.00 το πρωί.

2. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ:Σκοπός των διοργανωτών είναι, να δώσει την ευκαιρία στη μαζική συμμετοχή, ατόμων που τους ενδιαφέρει να έρθουν σε επαφή με το άθλημα,καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξητική τάση και το ενδιαφέρον για μικρούς και χωρίς τεχνικές δυσκολίες αγώνες είναι μεγάλο.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Καθώς και έφηβοι, νεάνιδες 15-18 ετών με την σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους.

4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

ΕΦΗΒΩΝ 15-18

ΝΕΑΝΙΔΩΝ 15-18

ΑΝΔΡΩΝ:19-39 (M1)
ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Α 39-49 (M2)
ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Β 50+ (M3)
ΓΥΝΑΙΚΩΝ (W)

5. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

-Μήκος διαδρομής:12 χιλ.
-98% μονοπάτι μεγάλης βατότητας
-1% Χωματόδρομος

-1%Άσφαλτος

6. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Από την εκκίνηση κατηφορίζουμε τον κεντρικό δρόμο, όπου μετά την κεντρική πλατεία στρίβουμε αριστερά μπαίνοντας σε ένα πετρόκτιστο καλντερίμι που μας οδηγεί χαμηλά σε ρεματιά. Εκεί βρίσκεται και το μοναδικό, πλινθόκτιστο γεφύρι του νησιού το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα άθικτο και ένωνε τους δύο οικισμούς του Θεολόγου των Χριστιανών και του τούρκικου Μαχαλά. Το παλιό κεντρικό μονοπάτι του μαχαλά μας φέρνει στην Καρτσιλιώτινα περιοχή στις παρυφές του Θεολόγου η οποία είναι γνωστή για το Βακχικό καρναβάλι που λάμβανε χώρα μέχρι τις αρχές του 70’ και για το νερό της που αποτελούσε το «πλυντήριο» των παλιών νοικοκυράδων. Παλιά και νέα μονοπάτια διαδέχονται το ένα το άλλο με μεγάλη ποικιλία στη μορφολογία τους με μια ελαφριά κατηφορική κλίση. Από ένα σημείο και μετά η διαδρομή γίνεται κοινή με τον κλασικό ποδηλατικό αγώνα. 5 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό υπάρχει ένα σταυροδρόμι με εύκολη πρόσβαση όπου θα στηθεί τοσημείο ανεφοδιασμού του αγώνα. Τα τελευταία 2 χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος που θα μας οδηγήσει στην ακτή του Αγ. Αντωνίουκαι στην αψίδα του τερματισμού.

7.ΤΙΜΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ -ΠΑΡΟΧΕΣ:

Το τίμημα συμμετοχής στον αγώνα, ανέρχεται στα δέκα (10) ευρώ,Οιπαροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής είναι οι ακόλουθες:
Α)για όλους τους συμμετέχοντες:
1. αριθμός αγώνα (bib)
2. προ αγωνιστικό γεύμα (pastaparty)
3. τροφοδοσία στον αγώνα

4. αναμνηστική μπλούζα συμμετοχής (T-Shirt)

Β)για όσους αθλητές τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα:

Αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:Η Διοργάνωση και οι συνεργάτες της διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα από εξουσιοδοτημένες ομάδες που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση του υλικού.

Οι πληρωμές των αντίστοιχων ποσών της συμμετοχής γίνεται με τραπεζική κατάθεση στην ΤΡΑΠΕΖΑ Πειραιώς στον αριθμό GR29 0171 0620 0060 6212 7779 616 με δικαιούχους ΡΕΙΖΗ ΙΩΑΝΝΗ και ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΙΤΡΙΝΟ. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μόνο μετά την κατάθεση του αντίστοιχου τιμήματος συμμετοχής και μέχρι τις 30/04/2016. ΣΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.
ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Οι αιτήσεις συμμετοχής για τους όλους τους αγώνες θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την φόρμα εγγραφής που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.mtb-thassos.com/

Παραπάνω λεπτομέρειες και αναλυτική περιγραφή διαδρομής,καθώς και ο αριθμός των σημείων τροφοδοσίας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του αγώνα www.mtb-thassos.comαλλά και στη σελίδα στο facebook:
https://www.facebook.com/pages/MTB-Thassos/218968811504745?ref=hl

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα ΡΕΙΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 6946955704 & 6970015966 ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ καθώς και στο e-mailinfo@mtb-thassos.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr