Μάθημα Ιστορίας-Λαογραφίας και Αρχαίων Ελληνικών 24ης Μαρτίου

17 Μαρτίου 201022:00

mousopoulos_thanasisΤην Τετάρτη 24 Μαρτίου το τμήμα Αρχαίων Ελληνικών / Ιστορίας Λαογραφίας Θράκης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με διδάσκων καθηγητή τον φιλόλογο-ιστορικό κ. Θανάση Μουσόπουλο πραγματοποιεί στα πλαίσια του μαθήματος ένα σημαντικό επίκαιρο αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου του 1821.

 Στην ώρα των Αρχαίων Ελληνικών, 19:0020:00, θα μελετηθεί το κλασικό κείμενο του Θουκυδίδη «Παθολογία», ένα κείμενο ηθικό, φιλοσοφικό, πολιτικό, κοινωνικό, για την αγριότητα του πολέμου.

Στην ώρα της Ιστορίας Λαογραφίας Θράκης, 20:0021:00, θα παρουσιαστεί το επίκαιρο θέμα, «1821: Θράκη και Μακεδονία».

Παρόλο που κατεξοχήν παρουσιάζεται η επανάσταση του 1821 ως κατόρθωμα της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νήσων-οι περιοχές αυτές που αποτέλεσαν το πρώτο μικρό Ελληνικό κράτος-, εντούτοις και άλλες περιοχές της Ελληνικής πατρίδας επαναστάτησαν (Σωζόπολη, Χαλκιδική, Σαμοθράκη, Όλυμπος, Νάουσα, Βέροια) και όταν δεν προχώρησε στη Θράκη και στη Μακεδονία η επανάσταση, οι Θρακιώτες και οι Μακεδόνες κατέβηκαν στη Νότια Ελλάδα και πρόσφεραν πολλά για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο αναγνωστήριο «Κυριάκος Σταματιάδης» της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στη Ξάνθη και είναι ανοικτά για το κοινό.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr