ASTYNOMIKI SXOLI KOITONES

Απεμπλοκή από τα Κέντρα Φύλαξης, ζητάνε οι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στην Περιφέρεια ΑΜΘ

25 Νοεμβρίου 201222:39

ASTYNOMIKI SXOLI KOITONESΤην άμεση απεμπλοκή του αστυνομικού προσωπικού από το εσωτερικό των Κέντρων Φύλαξης ζητά με έγγραφό της η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομικών ΑΜΘ, μετά τα τελευταία γεγονότα στην Κομοτηνή.

Η Ένωση στο έγγραφό της επισημαίνει πόσο σοβαρό πρόβλημα αποτελεί πλέον η λειτουργία 5 Κέντρων Φύλαξης μέσα στην ΑΜΘ και προτείνει μεταξύ άλλων, την απεμπλοκή των Αστυνομικών από το εσωτερικό, όπου μπορεί να υπάρχει security, ώστε η Αστυνομία να επικεντρώνεται στο κατεξοχήν αντικείμενό της που είναι η πάταξη της εγκληματικότητας.

Παράλληλα ζητείται η εφαρμογή των απαραίτητων προδιαγραφών για τις υποδομές που φιλοξενούν μετανάστες, όπως ακριβώς με τα κρατητήρια, την πρόβλεψη να υπάρχουν δραστηριότητες ώστε να εκτονώνονται οι κρατούμενοι, την κάλυψη των οικονομικών ζητημάτων καθώς και τη μείωση του αριθμού των μεταναστών ανά κέντρο ώστε να είναι δυνατή η επιτήρησή τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr