astynomiki_katalipsi_1

Κατάληψη στην Αστυνομική Σχολή ! Περιμένοντας τους μετανάστες (+vid)

3 Αυγούστου 201222:12

astynomiki_katalipsi_1Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει πολίτες και φορείς της Ξάνθης με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης.

Μετά από αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη απόφαση της Κυβέρνησης κλείνουν οι αστυνονομικές σχολές σε Ξάνθη και Κομοτηνή και μετατρέπονται σε Κέντρα Φύλαξης. Η απόφαση έχει προκαλέσει οργή στους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους.

Στο σημείο έχουν κατέφτασαν αρκετοί κάτοικοι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζειμπέκ Χουσείν και Αιχάν Καρά Γιουσούφ ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης. Σταδιακά έφτασαν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπένης και Πάνος Ταρενίδης, οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καλιαμπάκας, της ΝΟΔΕ Σούλα Ιακωβίδου, του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας. Αντίστοιχη κατάληψη γίνεται στην Κομοτηνή παρουσία των τοπικών αρχών της Ροδόπης ενώ οι φορείς καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στις καταλήψεις για να εμποδιστεί η είσοδος των λεωφορείων που μεταφέρουν τους μετανάστες. 

http://www.youtube.com/watch?v=RXENxdmvCW4

Καραλίδης: Μας θεωρούν πολίτες Β Κατηγορίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης στις δηλώσεις του εκδήλωσε την αγανάκτηση για την αιφνιδιαστική ενέργεια της Κυβέρνησης που μεταφέρει μετανάστες με κονβόι μέσα στη νύχτα από την Αμυγδαλέζα στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει ήδη προγραμματίσει σύσκεψη όλων των φορέων της περιοχής για το πρόβλημα που δημιουργείται. “Ο κύριος Δένδιας δεν επιφύλασσε τέτοια τύχη στην πατρίδα του την Κέρκυρα αλλά θεωρεί τους Θρακιώτες πολίτες Β Κατηγορίες για αποθήκες ανθρώπων. Θυμίζουν τον κακό εαυτό τους” κατέληξε ιδιαίτερα αιχμηρός.

Ζεϊμπέκ: Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική για τη μετανάστευση

Δηλώσεις έκανε επίσης ο βουλευτής Ζεϊμνπέκ Χουσεΐν που ανέφερε ότι η αιφνιδιαστική ενέργεια του Υπουργείου Προστασίας αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει σχεδιασμό για τη μετανάστευση. Χαρακτήρισε πρόχειρη και εσπευσμένη την κίνηση της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι η τοπική κοινωνία και οι ανάγκες της Αστυνομίας επιτάσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της Αστυνομοικής Σχολής. Ο Αιχάν Καραγιουσούφ, βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, στο ίδιο μήκος κύματος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντί να επιλύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα το διαχέει στην κοινωνία.

Έκρυθμη η κατάσταση στη Θράκη.

Η κατάσταση στη Θράκη παραμένει έκρυθμη καθώς έχουν εγκατασταθεί οι 1880 συνοριοφύλακες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαμονής τους και στον Έβρο αρνούνται επανειλημμένα να στεγαστούν στις αστυνομικές σχολές.

astynomiki_katalipsi_2karalidis_giousouf_zeimpek

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr